Guvernul a adoptat , prin Hotarare, al doilea pachet de investitii strategice, care urmeaza sa fie pregatite si atribuite in parteneriat public-privat de catre Comisia Nationala de Strategie si Prognoza. Printre acestea se numara si constructia unei fabrici pentru mijloace de transport electrice, scrie Transport Times.

Se are in vedere localizarea acestui obiectiv intr-o zona mai putin dezvoltata, dar in apropiere de Bucuresti, respectiv pe o raza de cel mult 100 km.

Suprafata necesara pentru acest obiectiv, respectiv pentru hale, depozite si piste de incercare, este de minim 10 ha.

Potrivit Guvernului, constructia unei fabrici de autovehicule si autobuze electrice in parteneriat public privat in Romania ar face posibila punerea in practica a acestor deziderate mult mai usor si cu costuri mult mai mici, prin dezvoltarea de noi metode de gandire, implicit de noi tehnologii pentru realizarea de vehicule cu propulsie alternativa, care in prezent inca se confrunta cu constrangeri tehnice (gama limitata de autovehicule si autobuze, costuri mari ale investitiilor in constructia acestora, ceea ce determina si costul mare al acestora, lipsa infrastructurii publice de incarcare a acumulatorilor, performante uneori sub asteptari ale mijloacelor de transport, etc.).

Citeste si:
Firea: Anunţ luni decizia în privinţa vinietei Oxigen
Gabriela Firea: Anunţ luni...

Sursa foto: Chromatic Studio / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Coronavirus: Samsung închide o fabrică în Coreea de Sud
Setari Cookie-uri