Trafic rutier afectat pe 5 drumuri nationale si 13 judetene. Trafic feroviar intrerupt pe raza localitatii Budila

In urma inundatiilor, traficul rutier este afectat pe 5 drumuri nationale si 13 drumuri judetene, iar cel feroviar este intrerupt pe doua tronsoane de cale ferata, la Babeni - Alunu si la Brasov - Intorsura Buzaului pe raza localitatii Budila, dupa ce podul feroviar din localitate a fost daramat de viituri, informeaza Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat transmis duminica Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe parcursul noptii de sambata spre duminica, angajatii MAI au intervenit pentru salvarea/ evacuarea a 45 de persoane.

Duminica dimineata se inregistrau intreruperi in alimentarea cu energie electrica in 5 localitati din trei judete (Covasna, Harghita si Suceava) unde erau afectati peste 200 de consumatori si se actioneaza pentru remedierea situatiilor, precizeaza MAI.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta al judetului Neamt a fost convocat duminica dimineata pentru analizarea situatiei de pe raurile Siret si Moldova, unde s-au inregistrat cresteri ale debitelor, precum si pentru luarea masurilor necesare.

MAI arata ca avertizarile meteorologice si hidrologice au fost restranse si situatia revine la normal in zonele afectate.

Citeste si:
Peste 45% din vehiculele verificate de RAR aveau deficiențe tehnice...
Registrul Auto Român a...

In acest moment, conform sursei citate, nu mai sunt atentionari sau avertizari meteorologice in vigoare. Mai sunt valabile avertizari hidrologice pana duminica, la ora 16,00, respectiv luni, la ora 16,00.

Dupa finalizarea interventiilor in zonele afectate, autoritatile locale vor face evaluarea pagubelor produse si se vor analiza variantele pentru sprijinirea populatiei in vederea refacerii locuintelor afectate, subliniaza Ministerul de Interne.

Pe toata perioada in care efectele fenomenelor meteorologice s-au manifestat, Ministerul Afacerilor Interne a actionat cu peste 20.000 de angajati si aproximativ 7.400 de mijloace tehnice de interventie.

Situatia la nivel national este in continuare monitorizata prin Centrul National de Conducere Integrata care functioneaza la nivelul MAI, pentru ca interventiile in teren sa se desfasoare in conditii optime din punct de vedere al resurselor alocate, se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
Pericol de inundații în Gorj, după ploile abundente
Pericol de inundații în Gorj,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri