Parcarea in zona 0 din Bucuresti este mai scumpa decat in multe capitale europene, insa, spre deosebire de alte metropole, poti parca pe toate bulevardele din centrul orasului si nici nu iti iei amenda ca ai gasit un loc pe un trotuar. In Roma, spre exemplu, nu poti opri in centru pe o suprafata destul de mare.

Bruxelles - 1,5 euro/ora

In centrul orasului Bruxelles parcarea se plateste doar intre orele 9 si 18, de luni pana sambata. Primele 15 minute sunt gratuite, insa o ora costa 1,5 euro, potrivit car-parking.eu.

Roma - 1,5 euro pe ora

Traficul in Roma este haotic si stresant. Parcarea in centrul istoric nu este posibila, nu exista locuri de parcare. Roma are si o zona cu trafic limitat, denumita ZTL - "Zona Traffico Limitato". Dincolo de aceasta zona fara parcari, o ora costa 1,5 euro. Parcarea se plateste de luni pana vineri de la 8 la 20 sau 23, in functie de zona. Partea buna este ca timpul de parcare este nelimitat.

Lisabona - 1,6 euro/ora

In centrul orasului Lisabona, zona rosie cum o numesc olandezii, parcarea costa 1,6 euro pe ora, cu timp maxim de parcare de 2 ore. Tariful se aplica de luni pana vineri de la 8 la 20 si sambata de la 8 la 18.

Praga - 1,6 euro/ora

In zona orange din Praga, centrul orasului, tariful de parcare este de 1,6 euro pe ora. Timpul de parcare este de cel mult 2 ore. Taxa este perceputa de luni pana sambata intre 08:00-18:00.

Viena - 2,10 euro/ora

Probleme cu locurile de parcare sunt si in centrul orasului Viena, unde o ora de parcare costa 2,10 euro, insa spre deosebire de Bucuresti tariful poate fi mai mic, intrucat austriecii cer 1,05 euro pentru 30 de minute. Parcarea se plateste de luni pana vineri intre orele 9 si 22. Timpul maxim de parcare este de 2 ore.

Bucuresti - 2,14 euro/ora

In centrul Bucurestiului, o ora de parcare costa 10 lei (2,14 euro/ora), durata maxima fiind de doua ore, iar dupa expirarea acestei durate se va aplica masura suprataxarii cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar (20 lei/ora), pentru fiecare ora de depasire.

Barcelona - 2,75 euro/ora

In centrul orasului Barcelona, tariful de parcare este de 2,75 - 3 euro pe ora in functie de zona. Taxa se plateste de luni pana duminica intre 08:00-20:00.

Paris - 4 euro/ora

Parcarea in Paris este foarte scumpa, in principal pentru ca sunt foarte putine locuri. Parcarea nu este permisa pe multe strazi in centrul orasului, denumita zona rosie. O ora de parcare in centru costa intre 2,5 - 4 euro pe ora.

Berlin - 4 euro/ora

Berlinul are o foarte mare capacitate de parcare in centrul orasului, cu toate acestea tarifele nu sunt mici: pornesc de la 1 euro pe ora si pot ajunge la 4 euro pe ora. Si mai scumpe sunt parcarile hotelurilor.

Amsterdam - 5 euro/ora

In centrul orasului Amsterdam, in apropiere de canale, o ora de parcare poate ajunge la 5 euro. Parcarea se plateste de luni pana sambata de la 09:00-02:00 si duminica intre 12:00-02:00.

Sursa foto: By zhukovvvlad / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri