"Semnarea acestui acord reprezinta un nou nivel de cooperare intre China si Germania", a declarat Harald Krueger, CEO al BMW, scrie Automotive News Europe.

Mini a dezvaluit, in septembrie, un concept electric la Salonul Auto de la Frankfurt, care prefigureaza viitorul model electric.

Infiintarea joint venture-ului Spotlight Automotive, coincide cu decizia Chinei, din aprilie, de a impune restrictii privind proprietatea straina in tara, cu posibilitatea ca producatorii din Vest sa poata eventual cumpara alti parteneri locali.

BMW a fost de acord sa colaboreze si cu Brilliance China Automotive Holdings pentru a diminua cresterea tarifelor de import chinezesti pentru SUV-urile sale fabricate in SUA.

Volkswagen transforma inca...
Citeste si: Volkswagen transforma doua fabrici in uzine pentru masini electrice

Producatorul de masini premium a vandut in China anul trecut 560.000 de masini BMW, mai mult decat pe piata americana si germana impreuna. Pentru Mini, China a fost a patra cea mai mare piata din lume, cu aproximativ 35.000 de unitati livrate.

"Acest lucru subliniaza potentialul global al marcii, care va fi acum sustinut in mod semnificativ prin intermediul joint venture-ului cu Great Wall Motor", a spus BMW.

Compania a promis anul trecut sa construiasca modele electrice la fabrica din Oxford, Anglia. BMW a declarat ca orice plan de extindere in China nu afecteaza angajamentul marcii fata de Marea Britanie.

Fondat de miliardarul Wei Jianjun, Great Wall a devenit principalul producator de SUV-uri din China, oferind modele spatioase la preturi mai mici decat sedanuri Volkswagen sau General Motors.

BMW Romania a creat un...
Citeste si: BMW Romania a creat un serviciu online pentru verificarea masinilor