Euro NCAP a testat doua modele noi de autoturisme, crossoverul Volvo XC40 si noul Ford Focus, care au primit calificativul de 5 stele.

Volvo XC40 - protectie adulti 97%

Volvo XC40 devine una dintre cele mai sigure masini pe sosea, alaturandu-se performantelor obtinute anterior de SUV-urile Volvo din seria 60 si 90.

Testarile Euro NCAP 2018 au fost cele mai dure de pana acum, cu noi provocari privind tehnologiile de siguranta, incluzand detectarea ciclistilor cu franare automata si sisteme de mentinere a benzii de mers in situatii de urgenta. Per ansamblu, noul XC40 a obtinut cel mai mare scor de siguranta dintre toate masinile testate sub noul sistem.

”Noul XC40 este una dintre cele mai sigure masini de pe piata. Acest model Volvo are cea mai larga gama de dotari standard in materie de siguranta dintre toate SUV-urile compacte existente pe piata, ajutand soferii sa detecteze si sa evite coliziunile, sa ramana in siguranta pe banda lor de mers si sa reduca impactul la parasirea accidentala a carosabilului”, spune Malin Ekholm, sef al Volvo Cars Safety Centre.

Ford Focus - protectie adulti 85%

Noua generatie Ford Focus a primit punctajul maxim, 5 stele, la testele de siguranta. Focus beneficiaza de sisteme de siguranta concepute pentru a preveni sau a diminua efectele pe care la are un accident asupra pasagerilor si pietonilor.

Intre aceste sisteme se numara o tehnologie apreciata special de Euro NCAP: asistenta pre-coliziune cu depistare a pietonilor si biciclistilor (Pre-collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection). Acest sistem poate depista pietonii si biciclistii aflati pe carosabil sau in apropierea carosabilului si care ar putea intersecta traiectoria masinii, actionand franele automat daca detecteaza o potentiala coliziune, iar soferul nu raspunde la avertizari. Depistarea este acum posibila si pe timp de noapte, cu ajutorul farurilor.

Euro NCAP i-a oferit lui Focus punctaje ridicate atat la testele de protectie a pasagerilor adulti (85%), cat si la cele de protectie a copiilor pasageri (87%). Aceste punctaje au fost posibile cu ajutorul unei imbunatatiri de 40% a capacitatii de preluare a fortelor de impact odata cu trecerea lui Focus pe noua arhitectura C2, dar si cu sprijinul noii structuri a caroseriei, care contine 33% subansamble din otel-bor ultrarezistente si presate la cald.

Focus a reusit punctaje maxime la testele concepute pentru a replica impactul frontal intre masini si la cel de impact frontal pe 25% din latimea masinii (offset frontal impact test). Noua generatie Ford Focus este deja in curs de livrare catre primii sai clienti europeni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri