1 August 2018

Cum sa folosesti corect sistemul de aer conditionat al masinii tale?



Vara, soare, canicula. In masina ta e o caldura insuportabila, mai ales daca ai lasat-o in soare. Daca nu ai aer conditionat, deschizi geamurile sa se faca putin curent. Daca ai acest sistem, ar fi bine sa il folosesti cum trebuie. Nu de altceva, dar ar trebui sa te bucuri din plin de el, potrivit cars.ro.

Sistemele de aer conditionat ale masinii sunt create sa reziste in jur de 60 ani. Asta daca le folosesti corect. Iata lista de erori pe care multi soferi le comit, din necunoastere sau din comoditate, in privinta utilizarii aerului conditionat:

1. Declansarea grabita. Multi conducatori auto nici nu urca bine in masina ca au si pornit aerul conditionat la capacitate maxima. Gresit! Intai fa o ventilatie. De ce? Specialistii spun ca un interior de masina in care temeperatura este de 35 grade mareste cu 20% timpul de raspuns al unui sofer in comparatie cu un interior de automobil in care temperatura constanta este de 25 de grade Celsius. Mai mult, se pare ca nivelul de distragere a atentiei e comparativ cu un nivel de alcoolemie de 0.5 grame la litrul de sange. Sigur ca diferenta exista: aerul conditionat poate fi pornit pentru a rezolva problema; in schimb, alcoolul va ramane in sange indiferent ce vei face cu comenzile masinii.

Citeste mai multe pe site-ul cars.ro.



Citeste si