Sectia de Vopsitorie a uzinei Ford din Craiova a devenit una dintre cele mai moderne din lume, prezentand numeroase elemente de unicitate.

Aceasta este prima vopsitorie Ford din Europa in care s-a implementat procesul de vopsire “3 WET”, constand in aplicarea a trei straturi “ud pe ud”– grund, baza si lac.

Modul de amplasare al statiilor de lucru, ordinea proceselor de vopsire si dispunerea optima a echipamentelor plaseaza Sectia de Vopsitorie de la Craiova in randul celor mai compacte Vopsitorii din lumea Ford.

Odata cu lansarea productiei modelului EcoSport la fabrica Ford Craiova, in octombrie 2017, s-a introdus si conceptul de vopsire “Two Tone” (Doua Culori). Desi nu este un concept nou in industria auto, caracterul unic al procesului implementat la Ford Craiova este dat de inversarea ordinii operatiilor de vopsire, extinderea zonei de vopsire a caroserie de la stalpul A (stalpul frontal) pana la stalpul C (panoul lateral spate) si imbinarea celor doua culori pe panoul lateral al caroseriei.

“Modelul EcoSport vine cu numeroase optiuni de personalizare, astfel ca sunt posibile pana la 79 de combinatii de culori. Aproximativ 30% dintre exemplarele EcoSport produse la Craiova sunt livrate in configuratia Two Tone”, a declarat Mircea Baluta, Manager alZonei de Vopsitorie a uzinei Ford Craiova.

Din 2008, de la venirea Ford in Romania, compania a investit aproximativ 90 de milioane de euro in sectia de vopsitorie, aici fiind instalati 26 de roboti. In ciuda nivelului inalt de personalizare a modelului EcoSport, dar si a tehnologiei de ultima generatie de care Ford dispune, in Sectia de Vopsitorie de la Craiova lucreaza in prezent 500 de oameni. De la inceputul productiei Ford la Craiova au fost vopsite peste 400.000 de caroserii pentru care s-au folosit 2.000.000 kg de vopsea.

Ford investeste si la Craiova in tehnologii menite sa reduca nivelul de emisii, toate acestea cu scopul de a proteja mediul inconjurator. Astfel, Sectia de Vopsitorie este integrata in programul de “100% segregare a deseurilor” (“Zero Waste to Landfill”). De asemenea, de anul trecut se foloseste doar vopsea fara solventi, utilizandu-se un sistem inovativ de uscare cu infrarosu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri