Romania a fost selectata pentru realizarea unei investitiii de tip greenfield in valoare de 10 mil. euro la Iasi, de catre compania turceasca Dogu Pres, in urma unui studiu realizat pe parcursul a 12 luni in mai multe tari din regiune.

Noua unitate va produce subcomponente ce se integreaza in injectoare diesel si de benzina. Proiectul prevede realizarea unei hale de productie de 10.000 mp, pe o suprafata totala de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioara a investitiei. Pentru etapa a doua, compania doreste sa investeasca in productia de pompe auto de diverse tipuri.

”Investitia din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de munca si dezvoltarea pe orizontala a economiei locale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat demonstreaza, cu fiecare proiect atras, ca este un partener de incredere, insotind investitorii pe intreaga perioada de derulare a proiectului, de la primul contact pana la transformarea intentiei intr-o poveste de succes", spune Stefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Compania Dogu Pres a fost infiintata in Bursa/Turcia in anul 1989 si este un important producator de componente pentru injectoare auto, cu un numar de aproximativ 600 de angajati. Printre clientii companiei se numara: Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.

Citeste si:
Un profesor susţine că fragmente de metorit au căzut într-o...
Un profesor susţine că...

Sursa foto: hedgehog94 / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
 OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă
Setari Cookie-uri