Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a afirmat, miercuri seara, la Romania TV, ca autostrada Sibiu - Pitesti ar putea fi terminata, in varianta „optimist-moderata”, in anul 2023.

"Pe componenta Sibiu-Pitesti, lucrurile vor dura, dupa estimarile pe care le-am facut eu, intr-o varianta optimist-moderata ar fi un 2023, insa cu exceptia acestui segment care leaga Sibiul de Pitesti noi avem asteptari ca in orizontul lui 2020 sa inchidem coridorul minus Sibiu-Pitesti, care va fi mai incolo”, a declarat Lucian Sova miercuri seara, la Romania TV.

Ministrul Sova a spus ca, desi exista termen contractual pentru luna octombrie a acestui an in vederea finalizarii lotului 3 al autostrazii Lugoj-Deva, are certitudinea ca antreprenorul care lucreaza acolo nu va putea sa respecte acest termen. „Sunt sigur ca nu vor avea capacitatea sa termine in termenul acesta si am cerut companiei sa pregateasca documentatii privind sanctiuni pecuniare privind nerespectarea termenelor”, a adaugat ministrul.

Ministrul Transporturilor a afirmat totodata ca se simte frustrat de faptul ca tronsoanele de autostrada deschise circulatiei in ultima perioada au fost reparate inainte de inaugurare. „Un element care ma frustreaza foarte mult este acela ca nu receptionam loturi de autostrada noi. In ultimul timp am receptionat loturi de autostrada reparate, asa cum s-a intamplat si pe lotul 3 de pe Sebes-Turda, unde cu o saptamana inainte de a semna actele privind receptia si a deschide traficul, antreprenorul a trebuit sa mai frezeze niste kilometri de sosea nou construita care nu indeplinea conditionalitatile tehnice conform proiectului si contractului”, a spus Sova.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri