"Pe componenta Sibiu-Pitesti, lucrurile vor dura, dupa estimarile pe care le-am facut eu, intr-o varianta optimist-moderata ar fi un 2023, insa cu exceptia acestui segment care leaga Sibiul de Pitesti noi avem asteptari ca in orizontul lui 2020 sa inchidem coridorul minus Sibiu-Pitesti, care va fi mai incolo”, a declarat Lucian Sova miercuri seara, la Romania TV.

Ministrul Sova a spus ca, desi exista termen contractual pentru luna octombrie a acestui an in vederea finalizarii lotului 3 al autostrazii Lugoj-Deva, are certitudinea ca antreprenorul care lucreaza acolo nu va putea sa respecte acest termen. „Sunt sigur ca nu vor avea capacitatea sa termine in termenul acesta si am cerut companiei sa pregateasca documentatii privind sanctiuni pecuniare privind nerespectarea termenelor”, a adaugat ministrul.

Piata auto din Romania atinge...

Piata auto din Romania atinge un nou maxim din ultimii 10 ani

18 Oct 2018   Auto

Ministrul Transporturilor a afirmat totodata ca se simte frustrat de faptul ca tronsoanele de autostrada deschise circulatiei in ultima perioada au fost reparate inainte de inaugurare. „Un element care ma frustreaza foarte mult este acela ca nu receptionam loturi de autostrada noi. In ultimul timp am receptionat loturi de autostrada reparate, asa cum s-a intamplat si pe lotul 3 de pe Sebes-Turda, unde cu o saptamana inainte de a semna actele privind receptia si a deschide traficul, antreprenorul a trebuit sa mai frezeze niste kilometri de sosea nou construita care nu indeplinea conditionalitatile tehnice conform proiectului si contractului”, a spus Sova.

Lucian Sova: Trenul intre...
Citeste si: Lucian Sova: Trenul Gara de Nord-Otopeni, gata in orizontul lui 2020

Sursa foto: Agerpres Foto