Lansat in 1988, vehicul de campare California a generat vanzari de peste 160.000 de unitati. Volkswagen Autovehicule Comerciale a folosit experienta acumulata de la acest vehicul de campare clasic pentru a crea noul Grand California pe platforma tehnica de Crafter. Ambele modele California vor fi oferite in paralel de acum inainte.

Tapiteria interiorului Grand California este in cea mai mare parte alba. Aceasta schema de culori creeaza o atmosfera luminata si spatioasa, la fel ca si ferestrele cu deschidere automata, atat in spate cat si pe lateral, precum si luminatoarele mari de deasupra patului dublu din spate si din zona de living. Toate ferestrele vehiculului de campare sunt prevazute cu transperante si plase impotriva insectelor. Pentru cabina soferului exista un nou concept de storuri.

Alte caracteristici standard includ, pe langa bucatarie si baie (840 x 800 mm), detalii cum ar fi iluminatul exterior de deasupra usii glisante. Dotat in spate (ca standard) cu un racord pentru dus extern (cu temperatura reglabila a apei) face ca viata in camping sa fie perfecta. O caracteristica inedita este optiunea de a controla sistemul audio din zona de living prin Bluetooth. Acest lucru face posibila ascultarea muzicii independent de sistemul infotainment, utilizand un smartphone, o tableta sau un laptop.

Grand California este dotat cu scaune rotative in fata si o bancheta dubla in zona de living. Familiile cu copii mici vor aprecia punctele de ancorare ISOFIX complete cu legatura superioara pe bancheta din spate. O masa mare ofera spatiu suficient pentru patru persoane sa serveasca cina impreuna. Echipamentele de bucatarie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (accesibil si din exterior), aragaz cu doua ochiuri, o chiuveta si diverse sertare, compartimente de depozitare si rafturi rabatabile.

Profitul Peugeot se prabuseste
Citeste si: Profitul Peugeot se prabuseste

Optional, este disponibil un pat supraetajat pentru copii, cu luminator panoramic integrat deasupra acestuia. De asemenea, sunt disponibile alte dotari cum ar fi o unitate suplimentara de aer conditionat montata pe acoperis pe partea din spate, o copertina, un suport pentru biciclete in spate si o masa de camping cu set de scaune (care pot fi depozitate in usile batante). Incalzirea standard cu gaz poate fi extinsa optional si ca sistem de incalzire care functioneaza pe baza de energie electrica generata de gaz sau de motorina. De asemenea, in viitor va fi instalat un panou solar pe acoperis, o antena satelit (pentru receptie TV) si un hotspot Wi-Fi (router).

Grand California va fi disponibil impreuna cu sistemele de asistenta si sisteme de infotainment. Sistemele de asistenta pentru sofer includ sistemul Front Assist cu functia City Emergency Braking, Lane Assist pentru a ajuta soferul sa pastreze banda de rulare, Blind Spot Monitor pentru schimbarea benzii in siguranta, Rear Traffic Alert pentru a iesi cu spatele din spatiile de parcare si Park Assist pentru efectua manevrele de parcare cat mai facil, sistemul Adaptive Cruise Control si camera de mers inapoi Rear View.