Transfagarasanul (DN7C) a fost redeschis dupa detonarea a doua stanci de mari dimensiuni, indepartate cu 15 autobasculante.

"Circulatia rutiera a fost redeschisa pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfagarasan) intre Balea Cascada si Cartisoara (km 129+500 – km 138+500)", se arata intr-un anunt al CNAIR.

Masura privind inchiderea circulatiei a fost luata pentru a permite genistilor sa intervina pentru derocarea cu exploziv a unei stanci care punea in pericol circulatia rutiera.

Detonarea initiala a provocat desprinderea a altor doua stanci de mari dimensiuni, care au cazut pe carosabil. Pentru fragmentarea si indepartarea acestora a fost nevoie de doua detonari suplimentare, ceea ce a prelungit intervalul de inchidere a circulatiei cu doua ore.

In urma celor 3 detonari efectuate au rezultat aproximativ 250 tone de anrocamente pe partea carosabila, care au fost indepartate cu 15 autobasculante apartinand CNAIR.

Reprezentantii ISU Sibiu au anuntat ca s-au folosit 20 de kilograme de trotil pentru detonarea stancilor.

Transfagarasanul a fost construit in urma cu peste 41 de ani, ca sa treaca peste zona de creasta a Masivului Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. Soseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri si viaducte, dar si cel mai lung tunel din Romania, la Balea Lac, de 887 de metri.

Sursa foto: Shutterstock / mandritoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri