Transfagarasanul (DN7C) a fost redeschis dupa detonarea a doua stanci de mari dimensiuni, indepartate cu 15 autobasculante.

"Circulatia rutiera a fost redeschisa pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfagarasan) intre Balea Cascada si Cartisoara (km 129+500 – km 138+500)", se arata intr-un anunt al CNAIR.

Masura privind inchiderea circulatiei a fost luata pentru a permite genistilor sa intervina pentru derocarea cu exploziv a unei stanci care punea in pericol circulatia rutiera.

Detonarea initiala a provocat desprinderea a altor doua stanci de mari dimensiuni, care au cazut pe carosabil. Pentru fragmentarea si indepartarea acestora a fost nevoie de doua detonari suplimentare, ceea ce a prelungit intervalul de inchidere a circulatiei cu doua ore.

In urma celor 3 detonari efectuate au rezultat aproximativ 250 tone de anrocamente pe partea carosabila, care au fost indepartate cu 15 autobasculante apartinand CNAIR.

Citeste si:
Ninsori in mai multe judete din tara
Ninsori in Sibiu, Brasov,...

Reprezentantii ISU Sibiu au anuntat ca s-au folosit 20 de kilograme de trotil pentru detonarea stancilor.

Transfagarasanul a fost construit in urma cu peste 41 de ani, ca sa treaca peste zona de creasta a Masivului Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. Soseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri si viaducte, dar si cel mai lung tunel din Romania, la Balea Lac, de 887 de metri.

Sursa foto: Shutterstock / mandritoiu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Dispozitivele de bord DKV vor fi acceptate pe autostrăzile italiene   
Setari Cookie-uri