Michael Schmidt, omul de afaceri care a adus brandul BMW pe piata din Romania in 1994, fondator al Automobile Bavaria si MHS Truck & Bus, vrea sa produca autocamioane la fabrica Roman Brasov, care in 1954 lansa pe piata primul camion romanesc SR-101.

MHS Truck & Bus, unic importator si partener de service al vehiculelor militare si militarizate Rheinmetall MAN in Romania, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane, Roman, pentru a produce, in Romania, platforme de transport auto multifunctionale, in functie de necesitatile de echipare ale Armatei Romaniei.

Pentru integrarea industriei romanesti in programul de echipare a Armatei Romaniei cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe langa Roman Brasov, cu mai multi furnizori locali.

“Ne dorim sa producem, la Brasov, un camion romanesc la standarde nemtesti. Mai mult, strategia noastra este ca, pe masura ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto sa fie produse in Romania. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv in tara noastra”, a spus Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Parteneriatul germano-roman pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor si semiremorcilor necesare dotarii Armatei va contribui semnificativ la relansarea productiei de platforme de transport militar si civil in Romania.

Citeste si:
Apartamentele s-au scumpit in iulie. Bucurestiul conduce la cresteri
Apartamentele s-au scumpit in...

De asemenea, joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de munca in companiile romanesti, precum si inalt calificarea resursei umane implicate in programul de echipare a armatei.

Transferul tehnologic si de cunostinte catre companiile locale pentru producerea, in Romania, a platformelor de transport si crearea unor subansamble complexe, va stimula pe termen mediu si lung, dezvoltarea industriei de aparare si a componentei de mentenanta.

AnchorAnchor MHS Truck & Bus si Roman SA intentioneaza sa depuna o oferta in cadrul competitiei anuntate de Ministerul roman al Apararii Nationale pentru achizitia a aproximativ 3300 de camioane si remorci, cu camioanele militare gama HX si camioanele comerciale militarizate TG.

Parteneriatul MHS-Roman raspunde nevoii de securitate nationala a Romaniei in dezvoltarea de capabilitati romanesti de productie in domeniul militar continuand, astfel, traditia colaborarii dintre Armata Romaniei si MAN. In urma cu 47 de ani, linia de productie de la “Steagul Rosu”, ulterior Roman Brasov SA, a pornit cu un model diesel in baza unei licente MAN. Gratie acestei colaborari, autocamioanele de la Brasov au fost exportate in tari de pe tot globul.

Citeste si:
Ce orase din tara vor avea autobuze electrice
Ce orase din tara vor avea...

Grupul MHS prin MHS Truck & Bus, reprezentand de peste 11 ani brandul MAN in Romania, a devenit incepand din iunie unic importator si partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN in Romania. Primul model importat este vehiculul militar 42M 6x6 BB din clasa HX.

Sistemele HX construite de Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) sunt unele dintre cele mai durabile, versatile si eficiente din punct de vedere economic din clasa lor. Toate configuratiile din familia de vehicule militare HX – 4x4 pana la 10x10 – au fost concepute avand ca prioritate mobilitatea. Pot fi alimentate cu mai multe tipuri de carburant, pot opera intr-o gama larga de tipuri de clima si pot fi echipate cu module de protectie suplimentare sau chiar module cu armament pentru protectie proprie.

MHS Truck & Bus Group Romania este distribuitorul general MAN in Romania. Detine opt centre proprii de competenta pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare si mai performant distribuitor MAN din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 355 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 90 milioane euro.

Citeste si:
CFR a desemnat firma care va moderniza doua sectoare de cale ferata
CFR SA a desemnat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cod galben de vijelii, joi, in opt judete