Romanii au trimis cu peste 48% mai multe colete in strainatate in primele 7 luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit DPD Romania, una dintre cele mai mari companii de curierat expres si coletarie de pe piata locala.

Cele mai multe colete expediate din Romania in strainatate au fost livrate in Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia si Marea Britanie, tari care insumeaza circa 91% din totalul coletelor expediate in afara tarii. In ceea ce priveste volumul coletelor primite de catre romani din strainatate, ponderea lor a crescut cu 24%. Cele mai multe dintre acestea provin din Bulgaria, Olanda, Germania, Marea Britanie si Polonia, tari care au generat peste 80% din totalul importurilor in primele 7 luni ale anului.

In topul judetelor din care sunt expediate cele mai multe colete in afara tarii se afla Bucuresti, urmat de Timisoara, Sibiu, Arad si Cluj, generand circa 74% din totalul coletelor expediate. Clasamentul judetelor in care romanii primesc cele mai multe colete din strainatate este condus tot de Bucuresti si Timisoara, urmate de Brasov, Cluj si Sibiu, care impreuna insumeaza peste 52% din totalul coletelor importate.

Potrivit datelor companiei, coletele primite de romani din Europa cantaresc in medie 7,6 kg si reprezinta bunuri de la rude, produse comandate online sau bagaje ale celor care calatoresc cu companii low cost.

„Observam o crestere semnificativa a romanilor care aleg sa trimita colete din Romania in Europa sau sa primeasca pachete din Europa. Prin DPD, romanii trimit in tarile europene mai ales produse romanesti si multe bagaje. De asemenea, acestia primesc acasa, in tara, in special produse comandate de la magazinele online. Pentru a doua jumatate a anului, estimam o crestere a volumului de expedieri cross border, sustinuta de studentii romani internationali, Black Friday si sarbatorile de iarna”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

Pentru a veni in ajutorul romanilor care folosesc servicii de curierat internationale, DPD Romania a lansat o oferta speciala de preturi pentru trimiterile in zece tari din Uniunea Europeana, disponibile prin serviciul DPD Classic International. Tarile care beneficiaza de tarife promotionale sunt: Austria, Germania, Italia, Belgia, Cehia, Franta, Olanda, Marea Britanie, Spania si Polonia. Aceasta oferta vine in completarea serviciilor lansate de DPD Romania in prima parte a anului: DPD Express Regional prin care timpul de livrare este redus la 24-48h pentru Bulgaria, 48h pentru Ungaria, 48-72h pentru Grecia si DPD Classic Polonia (4 zile).

DPD Romania este parte a DPDgroup, lider european in curieratul rutier. In Romania, DPD se afla in top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoasterea pietei locale si cele 2 servicii Predict si PalletOne, DPD Romania ofera cea mai buna experienta de livrare atat expeditorilor, cat si destinatarilor.

Cu o echipa de peste 1,200 de angajati si francizori si avand acces la o retea europeana de 16.000 de sedii Pickup, DPD Romania livreaza anual peste 9 milioane de colete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri