Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) anunta rezultate financiare imbunatatite pentru primul semestru din 2018. Astfel, veniturile in primele sase luni au totalizat 440 milioane lei, cu 8,3% mai mult decat in primul semestru din 2017 si cu 26,5% mai mult decat in aceeasi perioada din 2016, potrivit unui comunicat de presa.

Tot in aceasta perioada, cifra de afaceri s-a ridicat la 425.31 milioane lei, cu 10% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2017 si cu 29,6% fata de primul semestru al anului 2016, in timp ce profitul operational a atins valoarea de 269,3 milioane lei, in crestere cu 19,1% fata de primul semestrul din 2017.

La randul lui, profitul brut (EBITDA) a crescut cu 21,4% fata de 2017, indicator ce reflecta o imbunatatire considerabila a profitabilitatii companiei.

Imbunatatirea profitului CNAB se datoreaza atat cresterii veniturilor din exploatare, in directa relatie cu cresterea traficului pe aeroporturile Capitalei, cat si diminuarii cheltuielilor financiare cu 79,3%, ca urmare a rambursarii anticipate a unui credit de investitii in valoare de 31,72 milioane euro (sold final) contractat in ianuarie 2011.

„Performanta financiara crescuta reflecta atat conditiile favorabile de piata (cresterea traficului de pasageri), utilizarea capacitatilor aeroportuare existente aproape de nivelul maxim, cat si o gestiune diligenta a cheltuielilor. In primele sase luni din 2018, ne-am concentrat pe respectarea stricta a unui grafic de lucrari de reparatii curente ale suprafetelor de miscare (piste, cai de rulare, platforme) astfel incat infrastructura aeroportuara sa fie disponibila in bune conditii in sezonul de varf. Ne-am propus ca, pana la sfarsitul anului, sa modernizam sistemele de plata si acces in parcarile auto si sa finalizam procedurile de achizitii pentru trei proiecte importante, care se vor derula si pe parcursul anului viitor: reparatia capitala a unei importante cai de rulare, modernizarea completa a pistei de decolare-aterizare „Pista 2” si finalizarea lucrarilor la cladirile de terminal ale Aeroportului Baneasa”, a declarat Dan D. Baciu, directorul general al CNAB.

Citeste si:
Se inchide Aeroportul din Bacau. Ce vor face companiile aeriene?
Se inchide Aeroportul din...

In primul semestru al anului 2018, Aeroportul Henri Coanda a fost tranzitat de 6.343.070 milioane pasageri, cu 7,08% mai mult decat in S1 2017 si cu 29,08% mai mult decat in S1 2016.

Sursa foto: aapsky/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vesti bune pentru detinerile de 1 mld. lei din portofoliul FP
Setari Cookie-uri