Vanzarile globale de masini electrice ar putea depasi 300 de milioane de unitati in anul 2040, de la 3 milioane de unitati in prezent, se arata intr-un studiu al companiei GlobalData, scrie greencarcongress.com.

Vehiculul electric este unul dintre cele patru teme, alaturi de masina conectata, condusul autonom si transportul ca serviciu, care perturba industria automobilistica veche.

GlobalData estimeaza ca ponderea vehiculelor electrice noi va creste de la sub 1% din totalul inmatricularilor de vehicule la nivel global in prezent, la peste 15% in anul 2030. Cu toate acestea, productia de masini electrice la scara larga a marilor producatori de vehicule poate lua avant pana in 2025.

Multi producatori de masini nu vor supravietui acestei tulburari, mai spune GlobalData. "Suntem la inceputul ciclului, dar in urmatorul deceniu, lantul valoric al automobilelor va fi transformat de tema vehiculului electric", a spus Cyrus Mewawalla, seful cercetarii tematice al GlobalData.

Testa ramane masina electrica numarul 1

Tesla va ramane numarul 1 in 2019, potrivit consultantilor de la PA Consulting Group, insa in 2021, cand rivalii traditionali vor lansa pe piata o varietate de modele, compania lui Elon Musk va cadea pe locul sapte.

Citeste si:
Top constructori auto care vor produce masini electrice
Top constructori auto care...

Din acel moment, Daimler va conduce topul vanzarilor de masini electrice, urmat de BMW, Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi si Grupul Volkswagen.

Daimler, BMW si Volkswagen vor depasi pana in 2021 vanzarile de masini electrice ale Tesla, brandul american urmand sa coboare de pe locul intai pe pozitia 7, considera analistii de specialitate.

Sursa foto: syda Productions / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tesla pierde mai bine de 4.000 de dolari la fiecare masina vanduta