Trafic restrictionat pe Transfagarasan sambata, intre Barajul Vidraru si Balea Lac

Circulatia pe DN 7C - Transfagarasan va fi inchisa pe 8 septembrie, intre Barajul Vidraru si Balea Lac, pentru desfasurarea unei competitii sportive, a anuntat Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arges, scrie Agerpres.

"In data de 8 septembrie, intre orele 8,00 -18,00, pe DN 7C - Transfagarasan, pe tronsonul cuprins intre km. 62 si km. 116 + 820 m. (de la Barajul Vidraru pana la Tunelul Balea Lac), circulatia va fi inchisa total, pentru desfasurarea unei competitii de triatlon", se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Arges.

Conform aceleiasi surse, masura temporara de restrictie va fi instituita prin marcaje temporare, iar politistii aflati pe traseu vor asigura fluenta traficului rutier si masurile de ordine pe durata desfasurarii competitiei.

"Pentru evitarea unor blocaje sau a altor tipuri de evenimente negative, recomandam conducatorilor auto sa isi planifice din timp traseul de deplasare, sa circule cu atentie si sa respecte indicatiile politistilor aflati in teren", se mai mentioneaza in comunicat

Circulatia va fi inchisa pentru desfasurarea competitiei de triatlon Transfier organizata de Asociatia Club Sportiv No Stress.

Citeste si:
Bucureştenii care au plătit taxa Oxigen îşi primesc banii înapoi
Bucureştenii care au plătit...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Transfagarasanul a fost construit in urma cu peste 41 de ani, ca sa treaca peste zona de creasta a Masivului Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. Soseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri si viaducte, dar si cel mai lung tunel din Romania, la Balea Lac, de 887 de metri.

Transfagarasanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania. Este atat de spectaculos, incat a devenit foarte cunoscut si peste granite. Celebrul prezentator TV Jeremy Clarkson spunea ca este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Soseaua (151 km) este situata la cea mai mare inaltime din Romania si trece prin cel mai lung tunel, 887 de metri.

Soseaua, care traverseaza Muntii Fagaras de la nord la sud, incepe in comuna Bascov, judetul Arges, in directia Curtea de Arges, si se termina la intersectia cu drumul DN1, intre Sibiu si Brasov, langa comunca Cartisoara.

Citeste si:
Restrictii de trafic in Bucuresti sambata si duminica
Restrictii de trafic in...
Sursa foto: Shutterstock / mandritoiu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri