Lexus ES este primul autoturism fabricat in serie care primeste camere de luat vederi in loc de oglinzi laterale, insa din pacate astfel echipat, modelul va fi comercializat din octombrie doar pe piata din Japonia, scrie autoblog.com.

In ultimii ani, toti producatorii auto au prezentat concepte de masini echipate cu camere in loc de oglinzile clasice.

Modelul Lexus ES pentru Japonia va avea doua brate aerodinamice mici in loc de oglinzile laterale. Camerele video de dimensiuni mici incluse in aceste brate vor reda imagini pe ecrane de 5 inci plasate la baza pilonului A al masinii.

Principalul motiv pentru care producatorii auto studiaza acest lucru este imbunatatirea aerodinamicii. Schimbarea acestor oglinzi laterale pentru ceva mult mai mic creeaza mai putina frecare si, in cele din urma, aduc o mai buna economie de combustibil.

Oglinzi Lexus

Citeste si:
Video: Cele mai sigure masini din 2018 conform testelor Euro NCAP
Cele mai sigure masini din...

Alte avantaje ale acestui sistem este ca modulele camerei rezista la picaturile de ploaie si la zapada datorita designului lor. Totodata, zgomotul produs de vant este mult redus si vizibilitatea reala ar trebui sa fie mult mai buna.

Lexus mai spune ca imaginea este imbunatatita atunci cand soferul semnalizeaza redand o vizibilitate mai buna spre spate.

In Statele Unite, aceasta tehnologie nu este legala, insa pe piata europeana este acceptata. Audi va aduce in Europa, pana la sfarsitul anului, o tehnologie asemanatoare pentru oglinzile laterale odata cu lansarea modelului E-Tron. Nu exista inca nicio data de lansare pentru SUV-ul electric german, dar ar putea fi primul care va avea aceasta tehnologie in Europa.

Sursa Foto: Lexus

Citeste si:
După 5 luni de activitate și 1.000 de investitori, SeedBlink se...
După 5 luni de activitate și...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Strabag va construi sectorul de autostradă Târgu Mureş - Ungheni
Setari Cookie-uri