Ponderea autoturismelor ecologice in totalul vanzarilor auto din Romania a ajuns, in primele opt luni ale anului, la 2,6%, in crestere semnificativa fata de aceeasi perioada din 2017, iar numarul acestora se ridica la 2.635 de unitati, cu 73,3% mai mult decat in intervalul de referinta, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Potrivit statisticii, din totalul comercializat in perioada ianuarie - august, 2.048 de unitati sunt autoturisme hibrid plug-in (salt de 53,6% fata de primele opt luni din anul anterior), iar 587 sunt pur electrice, in crestere cu 213,9%, la nivel comparativ, scrie Agerpres. In intervalul analizat, ponderea autoturismelor ecologice noi in totalul vanzarilor, la nivel national, a fost de 2,6%, in timp ce, in aceeasi perioada din 2017, ponderea era de 1,9%.

In luna august a acestui an au fost comercializate 396 de autoturisme electrice si hibrid, in crestere cu 2,32%, in comparatie cu luna anterioara, cand s-au inregistrat 387 de exemplare noi vandute. Potrivit APIA, in topul celor mai comercializate autoturisme electrice 100%, in intervalul ianuarie - august, primul loc a fost ocupat de Volkswagen, cu 179 de unitati, urmat de BMW (103 exemplare), smart (93), Renault (52), Mercedes Benz (31), Kia (30), Porsche (27), Volvo (22), Nissan (19), Mitsubishi (13) si Audi (9).

In acelasi timp, cele mai multe autoturisme hibrid vandute in Romania, in perioada de referinta, au fost inregistrate de Volkswagen (1.793 unitati), BMW (75), smart (38), Renault si Mercedes Benz (cate 37), Porsche (21), Volvo (19) si Nissan (1). Statistica APIA arata ca, la nivelul anului trecut, ponderea autoturismelor electrice si hibrid in totalul vanzarilor de unitati noi a atins 2,2%, numarul acestora ajungand la 2.811 exemplare, in crestere cu 136,7% fata de anul anterior.

La jumatatea lunii martie a acestui an, Ministerul Mediului a lansat o noua sesiune a programului "Rabla Plus", destinata celor care vor sa-si achizitioneze o masina ecologica. Ministerul de resort estimeaza ca, in 2018, romanii vor cumpara, prin Programul "Rabla Plus", 2.000 de masini electrice.

Accesarea programului nu este conditionata de casarea si radierea unui autovehicul uzat, iar prima oferita in cadrul Programului "Rabla Clasic" (de 6.500 de lei) se poate cumula cu ecotichetele prevazute de Programul "Rabla Plus", numai in cazul in care solicitantul va achizitiona fie un autovehicul nou electric, fie unul electric hibrid plug-in.

Sursa foto: Scharfsinn / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri