Toyota lanseaza Aygo facelift pe piata din Romania, propulsat de motorul de 998 cc, in trei cilindri, cu 12 supape DOHC si 72 de cai putere.

Transmisia x-shift este disponibila ca optiune la noul Aygo pentru mai multe echipari. Aceasta transmisie manuala automatizata dispune de un mod automat de schimbare a treptelor de viteza si nu are pedala de ambreiaj, folosind control electronic pentru a sincroniza motorul, ambreiajul si cutia de viteze pentru o schimbare rapida si precisa.

Noul Aygo isi mentine semnatura frontala ‘X’ care il caracterizeaza, dar a evoluat de la o grafica bidimensionala la un element de design cu valente mai puternice, tridimensional. Designul frontal distinctiv incorporeaza faruri redesenate, cu lumini de zi LED integrate, disponibile ca si dotare standard. Tot in dotare standard intra si noile ghidaje luminoase LED integrate in tripla spate, care, impreuna cu luminile de zi, ofera AYGO o aparitie sofisticata si il fac usor de recunoscut pe sosea, asigurand o semnatura luminoasa unica.

Noul design exterior este completat de o oferta de opt culori exterioare, dintre care doua sunt noi – Bleumarin Metalizat si, exclusiv pentru echiparea x-cite, Magenta Metalizat.

Sistemul multimedia, disponibil incepand cu echiparea x-connect, utilizeaza un ecran tactil color de 7” integrat in panoul de bord si o camera video retrovizoare. Meniul principal are o structura clara, cu 5 submeniuri, permitand o identificare usoara a tuturor functiilor pentru o experienta intuitiva a utilizatorului. In premiera pentru Aygo, sistemul multimedia include si integrare smartphone sustinuta de Pioneer compatibila Apple CarPlay si Android Auto*. Cu ajutorul acestei facilitati, functiile de telefon, mesagerie, navigatie si aplicatii de muzica sunt redate pe ecranul tactil de 7”, asigurand o operare usoara si sigura a acestora.

Sistemul de monitorizare cu camera video retrovizoare este disponibil deja de la echiparea de mijloc x-connect si poate asista soferul la parcare sau la manevre in spatii inguste. Se activeaza ori de cate ori este selectata treapta de marsarier.

Importanta pe care marca Toyota o acorda sigurantei autovehiculelor sale se reflecta in faptul ca, in premiera pentru acest model in Romania, echiparea de top x-clusiv include pachetul de siguranta activa Toyota Safety Sense; compus din sistem de siguranta pre-impact (PCS) cu functie de franare autonoma de urgenta si sistem de avertizare la parasirea benzii de rulare (LDA).

Noul Aygo x-wave este dotat cu un plafon tip canvas operat electric, cu o deschidere de 785mm x 730mm.

Anul trecut, modelul Aygo a detinut lidership-ul in segmentul A cu 610 unitati vandute si o cota de piata de aproape 25%. Noul model Aygo are ca obiectiv cresterea atractivitatii acestui model printr-o serie de noutati, in mod special la capitolul conectivitate.

Lansata in 2005, prima generatie Aygo a fost conceputa pentru a atrage clienti tineri, din zona urbana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri