Auto Italia si-a extins reteaua pentru brandurile Jeep, Alfa Romeo, Fiat si Abarth cu un nou showroom in Bucuresti, prin partenerul DAB Auto Serv. Cu acest prilej, a fost prezentat si noul Jeep Wrangler, ajuns la cea de-a patra generatie.

Showroom-ul, amplasat pe Splaiul Unirii, aproape de targul Autovit, este structurat pe doua nivele, unde la parter, intr-o suprafata de 600 mp se afla modele Jeep si Alfa Romeo, iar la etaj, pe o suprafata de expunere de 800 mp, sunt expuse modele Fiat, Fiat Professional si Abarth.

Doua Jeep Wrangler Unlimited au fost dezvaluite in cadrul evenimentului. Pretul noului Jeep Wrangler este de 41.000 euro cu TVA.

Noul Jeep Wrangler ofera doua sisteme active de tractiune integrala permanenta - Command-Trac si Rock-Track, cea mai noua generatie de axe solide Dana fata-spate, diferentiale Tru-Lok fata-spate blocabile electric, diferential spate Trac-Lok cu alunecare limitata si bara stabilizatoare fata cu deconectare electronica.

In Europa, gama de motoare cuprinde doua unitati complet noi - 2,2 litri MultiJet II turbodiesel si 2 litri turbo benzina. Acestea sunt completate de propulsorul V6 Pentastar de 3,6 litri, disponibil doar in pietele din afara Europei, inclusiv in Orientul Mijlociu. Toate motoarele disponibile pe noul Jeep Wrangler sunt conectate la o noua transmisie automata cu opt rapoarte si dispun de tehnologie Stop-Start (ESS).

Noul model dispune de faruri si stopuri LED, noul sistem de infotainment Uconnect compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto dispobibil cu ecrane tactile de 5, 7 sau 8,4 inch cu functie pinch-and-zoom. O gama larga de functii si sisteme de siguranta, inclusiv Blind-Spot Monitoring cu Rear-Cross Path Detection, camera pentru mersul inapoi ParkView cu marcaje dinamice, sistem electronic de control al stabilitatii (ESC) cu functia Electronic Roll Mitigation si patru airbag-uri standard.

Echiparile sunt Sport, Sahara si Rubicon, in varianta cu doua sau patru usi. Modelele Sahara pot fi echipate cu pachetul Overland. Peste 180 de accesorii Mopar sporesc posibilitatile de personalizare disponibile pentru noul Jeep Wrangler si completeaza stilul de viata individual al fiecarui posesor.

Sistemul de tractiune integrala Command-Trac dispune de o cutie de transfer cu doua trepte si raport de demultiplicare de 2,72:1, punti solide Dana fata-spate cu raport 3,45 pentru versiunile cu motor pe benzina si 3,73 pentru versiunile diesel.

Sistemul functioneaza in patru moduri de operare (plus neutru):

  • 2H (o singura punte motoare High, fara amplificare cuplului la reductor)
  • 4H Auto (tractiune integrala permanenta la cerere High, fara amplificarea cuplului la reductor)
  • 4H Part-Time (tractiune integrala nepermanenta High, fara amplificarea cuplului la reductor)
  • N (neutru)
  • 4L (tractiune integrala Low, cu amplificarea cuplului la reductor)

Noul Wrangler dispune de tehnologia shift-on-the-fly care permite schimbarea intre modurile 2WD si 4WD High la viteze pe pana la 72 km/h.

In conditii normale de deplasare, Command-Trac functioneaza in modul 2WD si transfera 100% din cupla catre puntea spate. Prin cuplarea levierului dedicat in pozitia 4WD High, utilizatorul poate trece in modul 4x4 ideal pentru deplasarea pe suprafete cu aderenta scazuta - nisip, noroi, zapada sau gheata. Setarea 4H poate fi selectata fie pentru a opera in noul mod Auto - ideal pentru o utilizare confortabila in orice conditii de deplasare gratie monitorizarii si gestionarii permanente a cuplului si activarii/dezactivarii automate a modului 4WD pentru a mentine un nivel ridicat de tractiune - sau in 4H Part-Time care asigura distributia egala a cuplului motor intre puntea fata si cea spate. Pentru a da piept cu trasee off-road extrem de solicitante si complexe, utilizatorii se pot baza pe modul 4WD Low cu raport de demultiplicare de 2,72:1 care asigura amplificarea cuplului motor.

Diferentialul spate Trac-Lok cu alunecare limitata ofera extra cuplu si aderenta in situatiile limita ce pot aparea la deplasarea pe suprafete acoperite cu nisip, pietris, zapada sau gheata.

Modelele Jeep Wrangler Rubicon ofera si mai multa abilitate in off-road fiind echipate cu sistemul 4x4 Rock-Trac dotat cu o cutie de transfer cu raport de demultiplicare de 4:1, punti solide fata-spate Dana 44 si diferentiale blocabile electric Tru-Lok fata-spate pentru a ataca cu succes cele mai extreme trasee off-road. Dotarile standard includ un raport al puntilor de 4,10 pentru versiunile pe benzina si 3,73 pentru cele diesel.

Modelele Rubicon ofera de asemenea o mai buna capacitate de articulare si o cursa mai mare a suspensiei cu ajutorul barei stabilizatoare cu deconectare electronica. Sistemul le permite utilizatorilor sa deconecteze bara stabilizatoare fata pentru o cursa mai buna a rotilor la traversarea celor mai dure trasee off-road.

Modelele Wrangler Rubicon pe benzina ofera un raport maxim de demultiplicare imbunatatit, de pana la 77,2:1, in vreme ce pentru versiunile Wrangler Rubicon diesel, acelasi raport este de 70,3. Ambele solutii fac o simpla formalitate din trecerea peste orice fel de obstacole.

Fiecare Jeep Wrangler poarta emblema Trail Rated care ii atesta abilitatile 4x4 de legenda. Certificarea performantelor Trail Rated este rezultatul unei serii de teste extrem de solicitante care acopera urmatoarele categorii: tractiune, traversare a unui vad cu apa, manevrabilitate, articulare si garda la sol.

Pentru noul Jeep Wrangler, emblema Trail Rated include urmatoarele caracteristici:

  • Sistem 4x4 Command-Trac cu raport de multiplicare de 2,72:1 disponibil standard pe modelele Sport si Sahara
  • Sistem 4x4 Rock-Trac cu mod 4L si raport de multiplicare 4:1 plus diferentiale blocabile Tru-Lok disponibile standard pe modelele Rubicon
  • Scuturi de protectie si carlige de remorcare spate
  • Unghi de atac de 36,4 grade pentru versiunea Rubicon cu doua usi (etalon in clasa sa), unghi de rampa de 25,8 grade, unghi de degajare de 30,8 grade si garda la sol de peste 25 cm
  • Traversarea unui vad cu apa cu adancimea de pana la 76 cm
  • Capacitate de tractare de 1,500 kg (pentru modelele cu doua usi) si 2,500 kg (pentru modelele cu patru usi)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri