In comparatia actuala a anvelopelor de iarna, realizata de cluburile automobilistice ADAC, ÖAMTC si TCS din Germania, Austria si Elvetia, la Hanovra, pe 25 septembrie, anvelopele de iarna Continental au devenit castigatoare cu ambele dimensiuni testate.

In cazul WinterContact TS 860 cu dimensiunea 175/65 R 14, specialistii au mentionat urmatoarele: „Anvelope de iarna foarte echilibrate cu cele mai bune calificative pe umiditate si zapada, cu calificativ bun inclusiv pe carosabilul uscat”, iar evaluarea pentru acelasi model de anvelopa, insa cu dimensiunea 205/55 R 16, a fost: „Foarte echilibrat cu cele mai bune calificative pe umiditate si consumul de carburant, deosebit de bun si pe zapada”. Anvelopele cu dimensiunile testate sunt adecvate pentru o multitudine de autoturisme, intre cele de clasa mica pana la medie. Vehiculele folosite la testare au fost un VW Golf 7 si un Ford Fiesta. Specialistii cluburilor automobilistice au testat 28 de modele de anvelope de iarna, produse de marci europene, americane si asiatice, in cadrul a 17 categorii, iar castigatoarele continental au primit nota media 2,1 pentru dimensiunea mai mica si 2,2 pentru dimensiunea mai mare.

Realizatorii testului s-au aratat mai putin multumiti de producatorii asiatici. Din cauza dificultatilor intampinate pe carosabilul umed, acestia au trebuit sa se multumeasca cu calificativul „deficient”.

WinterContact TS 860 este specialistul pentru perioada de iarna, destinat vehiculelor mai compacte si mai mici. Gama de produse include in prezent 66 de modele cu dimensiuni intre 13 si 17 toli, cu indici de viteza pana la 240 km/h - printre care numeroase variante cu marcaj XL pentru capacitate portanta ridicat si/sau muchie de protectie a jantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri