Goodyear a prezentat la Bucuresti cele mai recente prototipuri de anvelope Intelligent Tire, ce incorporeaza un sistem de comunicare in timp real, anvelopa EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive, special gandita pentru vehiculele electrice dar si anvelopa concept Oxygene, acoperita cu muschi vii pe peretii laterali.

Goodyear pune accentul pe un model de business conectat. Viziunea Goodyear asupra viitorului mobilitatii este concentrata in patru zone importante, numite ca intreg modelul F.A.C.E. al mobilitatii viitorului, compus din Flote, Vehicule Autonome, Conectivitate si Vehicule Electrice.

“Munca noastra nu este doar despre anvelope, ci despre un model de business conectat, care sa ne permita intelegerea nevoilor si dorintelor clientilor nostri, dezvoltarea de produse care sa raspunda provocarilor noului model de mobilitate si facilitarea accesului consumatorilor la solutiile Goodyear. Am gandit aceste anvelope concept pentru a simplifica munca tuturor clientilor nostri, fie ca sunt manageri de flote, distribuitori sau simpli soferi,” a declarat Anna Gancarz-Lubon, Head of Communication Goodyear Europe Est.

Goodyear Oxygene va purifica aerul

Anvelopa concept Goodyear Oxygene prezentata de Goodyear este proiectata pentru a se integra fara probleme in viitoarele medii urbane, introducand o serie de solutii de performanta: Purificarea Aerului, preluand CO2 din aer prin intermediul peretelui lateral acoperit cu muschi vii si transformandu-l in Oxigen prin fotosinteza; Reciclarea Anvelopelor Uzate, intrucat anvelopa concept Oxygene este produsa cu pudra de cauciuc obtinuta de la anvelope reciclate; Sursa Proprie de Energie, anvelopa concept Oxygene folosind energia generata prin procesul de fotosinteza, prin eliminarea componentelor electronice incorporate; Comunicare cu Viteza Luminii, schimbul de informatii fiind realizat atat de la vehicul-catre-vehicul, cat si de la vehicul-catre-infrastructura, proces vital in cadrul sistemelor de gestionare a mobilitatii inteligente.

Citeste si:
Topul celor mai bune anvelope in 2017
Top 10 cele mai bune anvelope...

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 va oferi informatii printr-o aplicatie

Anvelopa inteligenta Eagle F1 Asymmetric 3 prezinta un sistem cu informatii complete, ce include o anvelopa, senzori si algoritmi de tip cloud care vor conlucra 24/7 pentru a comunica in timp real cu operatorii de flote, prin intermediul unei aplicatii mobile. Informatiile despre datele de identificare si starea anvelopei, incluzand gradul de uzura, temperatura si presiunea sunt actualizate si distribuite continuu operatorilor de flote, acestia putand preveni eventuale daune, inainte ca acestea sa aiba loc.

Goodyear EfficientGrip Performance va echipa masinile electrice

Prototipul EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive este cea mai recenta inovatie Goodyear in dezvoltarea de anvelope care indeplinesc cerintele specifice vehiculelor electrice. Solutiile pentru performanta ale acestui prototip de anvelopa sunt reprezentate de kilometrajul extins, constructia pentru sarcina ridicata si durata de viata prelungita.

Anvelopele traditionale se pot uza cu pana la 30% mai repede atunci cand sunt montate pe vehicule electrice.

Citeste si:
5 motive pentru care anvelopele de vară sunt necesare în sezonul cald
5 motive pentru care...

Goodyear este unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din lume. Compania numara aproximativ 64.000 de angajati, iar produsele sunt fabricate in 48 de centre din 22 de tari.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri