Pasagerii care vor sa calatoreasca pe ruta Cluj Napoca - Viena au la dispozitie o noua metoda de transport. CFR Calatori, impreuna cu societatea feroviara de transport calatori din Ungaria, MAV Start si cu cea din Austria, Osterreichische Bundesbahnen (OBB), vor pune calatorilor la dispozitie, incepand de anul acesta, trenul cu ruta Cluj – Viena.

CFR Calatori in colaborare cu MAV Start si OBB au stabilit introducerea in circulatie a trenurile IR 144 si IR 143 Cluj Napoca – Budapesta – Viena Hbf si retur, incepand cu planul de mers 2018 - 2019. Circulatia trenurilor pe teritoriile celor trei state este asigurata de operatorul national al fiecarui stat, informeaza compania romaneasca de transport.

Trenurile IR 144 si IR 143 vor circula, zilnic, dupa urmatoarele orare:
• Cluj-Napoca (07:35) – Budapesta (14:20/14:40) – Viena (17:21)
• Viena (10:42) – Budapesta (13:19/13:40) – Cluj-Napoca (22:25).

Astfel, cei 730 de kilometri vor fi parcursi cu trenul in circa 10 ore. Cu masina, drumul dureaza aproape 9 ore. Alternativa este cursa operata de compania aeriana Wizz Air, care dureaza o ora si 20 de minute. Ruta va fi disponibila incepand cu 8 decembrie, iar biletele inca nu au fost puse in vanzare, potrivit site-ului companiei feroviare OBB.

Cate ore sta trenul in fiecare tara?

Trenul va opri in 23 de statii. In Romania, trenul va opri in Aghires, Huedin, Ciucea, Bratca, Suncuius, Alesd, Oradea si Episcopia Bihor. Astfel, cei aproape 160 de kilometri intre Cluj si Oradea vor fi parcursi in aproximativ doua ore si 30 de minute.

Pe teritoriul Ungariei, trenul va parcurge aproape 500 de kilometri in 6 ore si 30 de minute. Din orasul Biharkeresztes, aflat la granita cu Romania si pana in capitala Ungariei, trenul va avea de parcurs circa 285 de kilometri in 4 ore si 15 minute. Pana la granita cu Austria, in statia Hegyeshalom, pasagerii vor calatori inca doua ore si 15 minute.

Cei 76 de kilometri intre capitala Austriei si granita Ungariei vor fi parcursi de trenul OBB in doar 46 de minute.

Mai repede peste hotare decat in tara

Peste hotare, mai bine de 700 de kilometri sunt parcursi, cu trenul, in doar 11 ore, in timp ce in tara, mai putin de 500 de kilometri sunt parcursi in circa 10 ore. Spre exemplu, din Cluj in Bucuresti, cei 450 de kilometri sunt parcursi, cu trenul, in 9 ore si 34 de minute, iar cu masina in circa 7 ore. Din Cluj in Iasi, durata unei calatorii va fi de 9 ore si 22 de minute, iar din Cluj in Timisoara, drumul dureaza 6 ore si 26 de minute, potrivit site-ului companiei CFR Calatori.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri