Anvelopele de iarna ar trebui montate de la inceputul lunii Noiembrie si tinute pana la jumatatea lunii Aprilie, acestea fiind cele mai friguroase luni. Daca temperatura scade sub 7°C, anvelopele de iarna vor performa mult mai bine decat cele de vara, spun specialistii Goodyear.

Anvelopele de iarna sunt diferite fata de cele de vara, create cu ajutorul unui compus diferit, mai moale, pentru a ramane flexibile chiar si la temperaturi scazute. Acest compus, in combinatie cu un design special al benzii de rulare asigura o aderenta superioara, pentru optimizarea performantei unui vehicul in conditii de iarna, pe drumuri inghetate sau acoperite de zapada. Anvelopele de iarna imbunatatesc siguranta unui vehicul prin intermediul optimizarii tractiunii si aderentei la franare.

Daca franezi in conditii de iarna, anvelopele de iarna vor avea o distanta de franare cu 50% mai scurta decat anvelopele de vara.

Franarea pe zapada cu anvelope de iarna, la o viteza de 50km/h ar opri masina la o distanta de 26,4 metri – comparativ cu 77,9 metri cu niste anvelope normale de vara.

In plus, pentru o distanta de franare semnificativ mai scurta, anvelopele de iarna iti ofera si o manevrare excelenta si o mai buna reactie a directiei, chiar si in conditii de iarna, permitand soferului sa detina controlul in fiecare moment. Anvelopele de iarna prezinta multiple lamele si caneluri care sapa in zapada pentru extra aderenta.

Citeste si:
Cum sa-ti alegi cele mai bune cauciucuri de iarna
Cum sa-ti alegi cele mai bune...

Distanta de franare mai scurta si manevrabilitatea excelenta ofera soferilor un plus de incredere pentru a trece cu bine peste dealuri, poduri si viraje stranse, chiar si in cele mai nefavorabile conditii ale vremii.

Pe langa toate acestea, rezistenta anvelopelor de iarna este cu mult mai mare fata de cea a anvelopelor de vara folosite pe timp de iarna.

Regulile privind utilizarea anvelopelor de iarna difera in tarile europene. Spre exemplu, nu exista astfel de reguli in Islanda, Regatul Unit, Irlanda, Danemarca, Belgia, Tarile de Jos, Ucraina sau Cipru. Dar anvelopele de iarna sunt obligatorii pentru toate vehiculele, pe o perioada fixa si pe orice tip de drum, indiferent de conditiile meteo, in tari precum Norvegia, Finlanda, Rusia, Belarus, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia si Slovenia.

Citeste si:
Ce magazine au reduceri la anvelope de iarna in aceasta perioada
Ce magazine au reduceri la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Anvelope de iarna recomandate de germanii de la ADAC in 2016