Groupe Renault anunta numirea lui Christophe Dridi in functia de director general al Automobile Dacia si al Groupe Renault Romania, de la 1 ianuarie 2019. Preia aceasta responsabilitate de la Jerome Olive, Alliance Regional SVP Manufacturing Process Engineering & Supply Chain Eurasia Region, care a avut un mandat interimar incepand cu luna septembrie a acestui an.

In ultimii doi ani, Christophe Dridi a fost director executiv al Uzinei Vehicule Dacia si membru in comitetul de management al companiei. Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusa, de la aceeasi data, de Miguel Oliver, in prezent director Calitate la uzina Renault Palencia (Spania). Acesta va fi responsabil de activitatea de productie a modelelor Dacia din gama Global Access.

„Aniversam anul acesta 50 de ani de Dacia si, in curand, 20 de ani, de cand Groupe Renault este in Romania. Este un mare privilegiu sa ma alatur celor peste 17 700 de angajati care au facut posibile aceste realizari de-a lungul timpului, prin profesionalismul si talentul lor in fiecare dintre activitatile care compun constructia unei masini: de la studiul clientului si pana la post-vanzare. Groupe Renault Romania este nu doar o companie care reuseste prin produsele pe care le ofera clientilor din 44 de tari ale lumii, ci si un model de business de neegalat pana in prezent. Am incredere in toate echipele de la Bucuresti, Titu, Mioveni, Pitesti si Oarja ca vom continua aceasta dinamica si vom raspunde cu aceeasi exigenta angajamentului luat fata de fiecare client. Totodata este esential sa ne mentinem competitivi intr-o industrie in permanenta transformare la nivel mondial. In 2019 inauguram Renault Bucharest Connected, un sediu unic pentru angajatii din Bucuresti. Este un proiect de management care arata mai mult ca niciodata ca suntem orientati catre viitor”, a declarat Christophe Dridi.

„Am sansa de a conduce echipele de fabricatie din Uzina Vehicule Dacia, una dintre cele mai importante uzine ale Aliantei Renault Nissan Mitsubishi. O uzina a viitorului, unde angajatii si clientii se afla in centrul transformarilor. Este locul de unde, la fiecare 54 de secunde iese o masina calitate si tehnologie made in Romania. Alaturi de viitorii mei colegi, voi continua ceea ce s-a realizat, astfel incat sa fabricam vehicule atractive, de calitate, competitive si apreciate de clientii nostri”, a adaugat Miguel Oliver.

Christophe Dridi este absolvent al Ecole Superieures des Sciences et Technologies de l’Ingenieur din Nancy, Franta, si detine o diploma MBA INSEAD. Isi incepe cariera la Renault, in 1993, ca inginer. In 2001, se alatura echipelor Aliantei Renault – Nissan, in Japonia, unde ocupa functia de manager Calitate.

Citeste si:
Groupe Renault împreună cu 4 companii au creat "Software Republique"
Groupe Renault, Atos,...

Ulterior devine director Calitate Renault Mexic si mai apoi, responsabil Incidentologie vehicule Renault la Technocentre, Franta. Din 2009, preia responsabilitatea de director Fabricatie al uzinei din Casablanca si, ulterior, trece pe aceeasi functie la uzina din Tanger, ambele din Maroc. De la 1 octombrie 2016 a condus uzina Vehicule Dacia de la Mioveni.

Miguel Oliver este inginer, absolvent al universitatilor Politehnica din Valencia (Spania) si Braunschweig (Germania) si licentiat in stiinte Economice al universitatii din Bilbao (Spania). Si-a inceput cariera la Daimler in anul 1999, unde a avut, timp de 17 ani, diferite responsabilitati in domeniile fabricatiei, calitatii, proceselor de inginerie, audit si lansari vehicule. Din 2016, se alatura Groupe Renault, la Uzina din Palencia, in Spania, fiind director Calitate vehicule. Aici, a fost responsabil de masurile luate in vederea ameliorarii calitatii vehiculelor, avand la baza satisfactia clientilor in centrul fabricatiei.

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent in 134 de tari si a vandut 3,76 milioane de vehicule in 2017. Mizeaza pe complementaritatea celor cinci marci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine si Lada), pe vehiculul electric si pe Alianta sa unica cu Nissan si Mitsubishi. Pentru a raspunde marilor provocari tehnologice in viitor si a continua strategia de crestere rentabila, Grupul se sprijina pe dezvoltarea sa la nivel international. Groupe Renault integreaza in Romania toate activitatile specifice constructiei automobilului, ceea ce a condus la o performanta economica sustinuta si la o varietate de oferte de recrutare pentru specializari diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricatie, logistica, comercializare, servicii de business, post-vanzare, finantare. In 2016 Groupe Renault Romania a depasit 5 miliarde de euro cifra de afaceri. Aflat in centrul gamei Global Access (din care fac parte modelele Dacia, produse pe platforma industriala de la Mioveni), Grupul e lider pe piata locala cu marcile Dacia si Renault. Cei 17.700 de angajati ai Groupe Renault Romania inoveaza in ceea ce priveste produsele si bunele practici, fiind recunoscuti pentru profesionalismul lor.

Citeste si:
Seful Dacia: Industria auto, o bijuterie pentru economia romaneasca
Dridi (Dacia si Groupe...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri