Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a declarat joi, la Oradea, ca in Anul Centenarului sunt construiti 101 kilometri de autostrada, din care 60 sunt deschisi circulatiei, potrivit Agerpres.

"Ei sunt construiti, sunt 101 kilometri de autostrada construiti. 60 sunt gata. In trafic. Era vorba daca vom reusi, in An Centenar, sa construim 100 de kilometri de autostrada. Da, sunt construiti. In trafic, 60", a spus Neaga.

Directorul CNAIR a precizat ca 41 de kilometri din cei 43, cati au in total loturile 3 si 4 din Autostrada Sebes-Turda, sunt gata pentru a fi dati in trafic, termenul contractual fiind iulie-august 2019.

"Ultimii doi kilometri ar fi trebuit sa fie realizati inainte de 1 decembrie, dar acolo este o problema la un deal care ne-a intarziat doi ani acest proiect. Constructorul, tot un roman, foarte bun, daca nu cel mai bun din tara (...) lucreaza cu 700 de persoane si cu 200 de utilaje pe o portiune de 500 de metri. Nu a reusit sa stabilizeze acel deal din cauza alunecarilor de teren", a adaugat Narcis Neaga.

Acesta a amintit si podul de peste Somes, cu o lungime de un kilometru, care a pus in valoare cam zece kilometri din Gilau-Nadaselu, apoi Campia Turzii-Targu Mures, portiunea pana la Iernut, care s-a inaugurat cu o zi in urma, aproximativ 14 kilometri, plus cei 6,5 km ai autostrazii urbane care vor fi inaugurati vineri.

Directorul CNAIR a participat joi, la Oradea, la semnarea contractului de proiectare si executie a portiunii de 5,35 km din Autostrada Transilvania, de la granita cu Ungaria, in valoare de 28,5 milioane de euro, din fonduri europene. Lucrarile vor fi realizate de o asociere intre o firma bihoreana, alte doua firme locale si o firma slovaca.

Sursa foto: Simion Mechno / Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri