Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a declarat joi, la Oradea, ca in Anul Centenarului sunt construiti 101 kilometri de autostrada, din care 60 sunt deschisi circulatiei, potrivit Agerpres.

"Ei sunt construiti, sunt 101 kilometri de autostrada construiti. 60 sunt gata. In trafic. Era vorba daca vom reusi, in An Centenar, sa construim 100 de kilometri de autostrada. Da, sunt construiti. In trafic, 60", a spus Neaga.

Directorul CNAIR a precizat ca 41 de kilometri din cei 43, cati au in total loturile 3 si 4 din Autostrada Sebes-Turda, sunt gata pentru a fi dati in trafic, termenul contractual fiind iulie-august 2019.

"Ultimii doi kilometri ar fi trebuit sa fie realizati inainte de 1 decembrie, dar acolo este o problema la un deal care ne-a intarziat doi ani acest proiect. Constructorul, tot un roman, foarte bun, daca nu cel mai bun din tara (...) lucreaza cu 700 de persoane si cu 200 de utilaje pe o portiune de 500 de metri. Nu a reusit sa stabilizeze acel deal din cauza alunecarilor de teren", a adaugat Narcis Neaga.

Acesta a amintit si podul de peste Somes, cu o lungime de un kilometru, care a pus in valoare cam zece kilometri din Gilau-Nadaselu, apoi Campia Turzii-Targu Mures, portiunea pana la Iernut, care s-a inaugurat cu o zi in urma, aproximativ 14 kilometri, plus cei 6,5 km ai autostrazii urbane care vor fi inaugurati vineri.

Citeste si:
Se inchide Transalpina incepand de maine
Se inchide Transalpina...

Directorul CNAIR a participat joi, la Oradea, la semnarea contractului de proiectare si executie a portiunii de 5,35 km din Autostrada Transilvania, de la granita cu Ungaria, in valoare de 28,5 milioane de euro, din fonduri europene. Lucrarile vor fi realizate de o asociere intre o firma bihoreana, alte doua firme locale si o firma slovaca.

Sursa foto: Simion Mechno / Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Autostrada Urbana din zona Petricani va fi deschisa circulatiei vineri