Cele mai sigure masini din 2018 - Best in Class - la protectia pasagerilor adulti, protectia ocupantilor copii, protectia pietonilor si in ceea ce priveste sistemele de siguranta, in urma testelor Euro NCAP, au fost modelele Lexus ES, Hyundai NEXO si Mercedes-Benz Clasa A.

Mercedes-Benz Clasa A este cel mai sigur model in randul masinilor mici de familie, Lexus ES este cel mai bun model in categoria masinilor mari de familie, iar Hyundai NEXO este cel mai sigur SUV.

Lexus ES a fost nominalizat si pentru cel mai performant model hibrid in sezonul de testare a sigurantei din 2018.

"Cei trei castigatori ai premiului Best in Class din acest an demonstreaza in mod clar faptul ca producatorii de masini se straduiesc sa obtina cele mai inalte niveluri de protectie si ca evaluarile Euro NCAP reprezinta un catalizator pentru aceste imbunatatiri esentiale in ceea ce priveste siguranta", a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP.

Euro NCAP a pus la incercare tehnologia de conducere automata in 2018 pentru prima data, iar constatarile au ajutat la clarificarea unor confuzii pe care consumatorii le avea. Sistemele de conducere asistate pot aduce beneficii de siguranta , insa automatizarea completa este departe.

Hyundai Nexo

Modelul coreenilor a obtinut un punctaj de 94% la protectia pasageri adulti, 87% la copii, 67% la protectia pietonilor si 80% la sisteme de asistenta.

Mercedes-Benz Clasa A

Modelul german a obtinut cel mai mare punctaj: 96% la protectia adultilor, 91% la cea a copiilor, 92% la cea a pietonilor si 75% la sisteme de asistenta.

Lexus ES

Modelul japonez Lexus ES a primit un punctaj de 91% pentru protectia pasagerilor adulti, 87% la copii, 90% la protectia pietonilor si 77% la sisteme de asistenta.

Testele Euro Ncap constau in impact frontal la o viteza de 64 km/h, impact lateral cu o bariera mobila deformabila care loveste usa soferului la o viteza de 50 km/h, precum si propulsarea laterala a masinii la 29 km/h intr-un stalp rigid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri