Documentatia de achizitie pentru serviciile de proiectare si asistenta tehnica, aferenta sectiunii Eroilor (PS Opera) – Universitate – Piata Iancului este elaborata si este in curs de verificare interna, iar sectiunea Piata Iancului-Pantelimon va fi implementata dupa finalizarea metroului pana la Piata Iancului, transmite Metrorex la solicitarea wall-street.ro.

Caietul de sarcini pentru sectiunea Eroilor (PS Opera) – Universitate – Piata Iancului, parte a documentatiei de achizitie, a fost elaborat cu sprijinul consultantilor Bancii Europene de Investitii, in cadrul programului PASSA.

Finantarea acestor servicii se va realiza din fonduri europene nerambursabile, cererea de finantare aferenta fiind in curs de elaborare, precizeaza Metrorex.

Cand ar trebui sa fie gata metroul pana la Pantelimon?

Sectiunea Eroilor – Universitate – Piata Iancului va avea o lungime de 5,4 kilometri, 6 statii si va fi gata in 2025, in timp ce sectiunea Piata Iancului - Pantelimon, cu o lungime de 3,8 kilometri, 6 statii si un depou, ar urma sa fie gata in 2032, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern publicat in septembrie 2018 pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, cu o lungime de 16,2 kilometri, va avea 22 de statii si doua depouri, iar valoarea investitiei va fi de 9,1 miliarde de lei, inclusiv TVA.

Exproprieri pentru constructia metroului

Pentru sectiunile Eroilor – Universitate – Piata Iancului si Piata Iancului – Pantelimon, suprafata totala care va fi expropriata va fi de aproape 370.000 mp, din care 311.000 mp (178 de imobile) din domeniul public al statului si circa 59.000 mp (29 imobile), proprietati private. Suma aferenta despagubirilor este putin peste 100 de milioane de lei, fiind inclusa in devizul general.

In ceea ce priveste metroul pana in Drumul Taberei, directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, declara, cand a fost inaugurat depoul si terminalul multimodal Straulesti, pe 12 noiembrie, ca acesta va fi dat cu siguranta in functiune in 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri