Angajatii din sistemul feroviar cer salarii mai mari cu 50% si anunta ca vor organiza un protest pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat emis vineri de Confederatia Sindicala Nationala Meridian.

Comitetul Director al Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) s-a reunit joi, 17 ianuarie 2019, pentru a stabili directiile de actiune in primul semestru al anului si au hotarat organizarea unui miting de protest in data de 4 aprilie 2019.

Sindicalistii au mai multe revendicari, printre care: cresterea salariilor angajatilor CFR cu 50%, capitalizarea CFR Calatori in 2019 pentru modernizarea a cel putin 600 de vagoane si a circa 200 de locomotive, anularea Ordinului Ministrului Transporturilor (OMT) nr. 1853 din 2018 si a OMT nr. 1856 din 2018 ce pun in pericol siguranta circulatiei feroviare, accelerarea investitiilor in infrastructura feroviara pentru eliminarea restrictiilor de viteza, numirea unui ministru al Transporturilor „competent” si adoptarea Statutului Personalului Feroviar.

Sindicalistii mai solicita „acordarea compensatiilor reale operatorilor de transport feroviar de calatori astfel incat CFR Calatori sa nu mai inregistreze in mod artificial pierderi, respectiv sa se aprobe bugetul de venituri si cheltuieli CFR Calatori pe 2019 pe profit 3%, asa cum ar rezulta daca compania ar fi corect compensata pentru serviciile publice de interes general realizate”.

In aprilie 2018, peste 2.000 de angajati ai companiilor de cale ferata au protestat in fata Ministerului Transporturilor solicitand salarii mai mari si o finantare corespunzatoare a companiilor de cale ferata din Romania.

Sursa foto: Cristian Nistor | Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri