Orasul din inima Transilvaniei pare sa fi devenit destinatia preferata de relocare pentru inginerii aflati in cautarea unor proiecte provocatoare, iar in 2019 apar numeroase oportunitati, in special pentru specialistii din domeniul electronicii.

Peste 18% din inginerii recrutati in 2018 de catre Tech Center-ul producatorului de sisteme de siguranta auto suedez au ales sa se mute la Brasov din alte centre importante ale tarii (Sibiu, Iasi, Timisoara, Cluj sau Bucuresti), orasul de sub Tampa devenind tot mai atractiv pentru cei dornici sa se dezvolte prin intermediul proiectelor liderului mondial in domeniu. Pe langa cei care au ales relocarea in orasul despre care se spune ca este „probabil cel mai frumos din Romania”, numerosi ingineri nascuti in Brasov au ales sa revina in orasul natal - reiese din statisticile interne ale companiei. Principalele argumente care justifica aceasta alegere tin de complexitatea si specificul proiectelor in care inginerii brasoveni sunt implicati, dar si de pachetele de beneficii oferite pentru relocare si gradul ridicat de atractivitate al orasului.

Autoliv cauta ingineri de dezvoltare si testare software si are drept prim proiect dezvoltarea unor inovatii din domeniul Pre-Pretensioner, sistemul responsabil pentru functii inteligente ale centurii de siguranta, prin care sunt folosite informatii primite de la senzori pentru a retine in scaun ocupantul, chiar si inainte de o coliziune iminenta. Echipa de la Brasov coordoneaza proiectele europene din domeniu, din faza de cotare si pana la livrarea la client, fiind totodata leading tech center pe zona de aplicatii electronice.

La inceputul anului 2019 divizia de electronice isi extinde activitatea inovativa in zona de ”Active Seatbelts” cu proiecte precum incorporarea unui sistem de vibratii in centura pentru diverse atentionari, dar si in zona de ”Steering Wheels”, cu aplicatii inovative integrate in volanele autoturismelor.

Inginerii Autoliv dezvolta solutii bazate pe cercetare multidisciplinara. Capabilitatile senzoriale ale vehiculelor trebuie incorporate, astfel incat acestea sa tina cont atat de contextul rutier, cat si de starea soferului, atunci cand raspund unor evenimente din trafic.

Pe langa echipele de ingineri de dezvoltare si testare software deja existente, in structura diviziei de la Brasov urmeaza sa se alature Project Manageri, dar si specialisti in zona de Quality Assurance, pentru a asigura integritatea portofoliului de activitati.

Noua divizie RBE va beneficia de indrumarea colegilor cu experienta care au ales sa faca mutarea din Timisoara in Brasov, ulterior desprinderii oficiale a entitatii Veoneer, reprezentata de fostele divizii Autoliv din Timisoara si Iasi.

Autoliv este liderul mondial in sisteme de siguranta auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvolta si produce sisteme de siguranta auto pentru cei mai mari producatori din industria automotive. Autoliv are peste 66.000 de angajati in 27 de tari si o cota de piata de peste 38% la nivel global. In plus, compania are 12 centre tehnice in noua tari din intreaga lume. In Romania, Autoliv este prezenta din 1997, avand aproape 11.000 de angajati. In fiecare an, produsele Autoliv salveaza peste 30.000 de vieti si contribuie la evitarea a sute de mii de accidente grave.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri