Comisia Europeana (CE) indeamna Romania sa respecte legislatia Uniunii Europene (UE) in ceea ce priveste rambursarea taxelor de inmatriculare a autoturismelor percepute in mod necuvenit, in urmatoarele doua luni, potrivit unui anunt facut joi, noteaza Ziare.com.

"Comisia a decis astazi (joi - n.red.) sa trimita Romaniei un aviz motivat, pentru ca nu asigura rambursarea integrala si imediata a taxelor de inmatriculare a vehiculelor de ocazie achizitionate din alte state membre", mentioneaza "Pachetul de actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor din luna ianuarie: principalele decizii".

Anterior acestei decizii, Curtea de Justitie a UE (CJUE) a considerat ca aceste taxe incalca normele UE, respectiv articolul 110 din Tratatul de Functionare al UE.

"Normele romanesti privind restituirea taxelor nu respecta principiile cooperarii loiale, echivalentei si efectivitatii. Daca Romania nu ia masuri in urmatoarele doua luni, Comisia poate decide sa trimita cazul in fata Curtii de Justitie a UE", subliniaza reprezentantii CE.

Initial, Romania s-a angajat sa ramburseze taxa auto, indiferent in ce forma a fost perceputa, pana la 31 martie 2019 cel tarziu, pentru toti platitorii. Prin OUG 114/2018, insa, acest termen a fost prelungit pana la 30 iunie 2019.

Citeste si:
Creste traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania
Creste traficul de pasageri...

Sursa foto: By boonchoke / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Fifor il acuza pe Iohannis ca blocheaza investitiile