VW va crea un nou business. Vrea sa aduca pe piata statiile de incarcare mobile pentru masini electrice

Volkswagen are un plan care va stimula vanzarile de masini electrice, intrucat rezolva problema timpului pierdut in statiile de incarcare sau a faptului ca nu exista o retea bine pusa la punct. Compania anunta ca va incepe productia de statii de incarcare mobile pentru masini electrice, ce vor fi disponibile incepand de anul acesta in Wolfsburg si din 2020 in alte orase.

In America, exista companii care vin cu un pick-up cu carburant si iti alimenteaza masina. Serviciul este folosit adesea de posesorii de masini puternice de lux. In California, Bentley a vazut in aceasta idee un nou serviciu de tip concierge pentru clientii sai.

Grupul Volkswagen vrea sa produca baterii si statii mobile, deoarece se pregateste sa inceapa productia in masa a vehiculelor electrice. Faptul ca va avea statii de incarcare mobile va stimula companiile sa isi cumpere flote, dar si persoanele fizice care vor o astfel de masina.

VW va investi 870 de milioane euro pana in 2020 in dezvoltarea componentelor vehiculelor electrice. Productia de statii de incarcare mobile va avea loc la uzina din apropiere de Hanovra, care produce in prezent motoare si piese turnate, scrie Automotive News Europe.

Celulele din bateriile masinilor electrice vor fi unite pentru a crea baterii de stocare care pot fi folosite pentru a reincarca 15 vehicule electrice in acelasi timp si pot fi transportate in locatii unde este nevoie de curent, precum un stadion unde are loc un eveniment.

Citeste si:
Volkswagen renunță la unul dintre cele mai cunoscute branduri de...
Volkswagen renunță la...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Clientii vor gasi statiile mobile de inarcare folosind o aplicatie instalata pe telefon, spune Volkswagen.

"Aceste statii mobile vor putea fi aduse oriunde este nevoie: de exemplu, in parcarile publice din oras, in incintele companiilor sau ca un punct de incarcare temporar pentru evenimente de mare amploare", spune VW.

Un punct de incarcare epuizat ar putea fi schimbat cu unul nou, sau statia ar putea fi conectata permanent la sursa de alimentare pentru a se reincarca. Statia de incarcare ar permite VW sa stocheze energie solara si eoliana, dar si sa se reincarce in afara orelor de varf, pentru a nu suprasolicita reteaua electrica.

Citeste si:
Locuitorii din Wolfsburg: "Volkswagen este Dumnezeu aici"
Locuitorii din Wolfsburg se...
Sursa foto: By Hanger / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri