Mercedes-Benz Clasa V facelift ajunge in Romania in martie. De la lansarea din 2014 a fost vandute peste 209.000 de unitati, recordul de vanzari fiind in 2018 de aproximativ 64.000 de unitati.

Elementele cheie includ un design nou, distinct al grilei frontale, precum si introducerea generatiei de motoare diesel cu patru cilindri OM 654, modelul V 300 d atingand valoarea de 239CP.

Transmisia automata 9G-TRONIC este disponibila pentru prima oara. Mercedes-Benz Vans continua dezvoltarea strategiei de electrificare eDrive@VANs, iar curand va prezenta un MPV complet electric.

Mercedes-Benz Clasa V imbina aspectul dinamic, elegant cu formatul XXL. Cel mai spatios membru al familiei de autoturisme din Stuttgart dispune de spatiu pentru pana la 8 persoane si un concept de depozitare inteligent, ce reflecta eleganta si confortul asociate autoturismelor Mercedes-Benz.

Este prima data cand procesul de combustie stepped recess va fi folosit pentru un Mercedes-Benz MPV. Spre deosebire de modelul precedent, noul motor consuma mai putin combustibil – de exemplu, in timpul productiei V 250 d, economia a fost de aproximativ 13%.

„Odata cu introducerea Clasei V in urma cu 5 ani, am demonstrat ca eleganta si dinamismul pot exista si in format XXL. Astfel, am reusit sa atragem familii, aventurieri si antreprenori deopotriva, din Europa pana in Asia. Dovada acestui lucru sunt cele aproximativ 209.000 unitati Clasa V comercializate de la lansarea pe piata, dar si faptul ca autovehiculul beneficiaza de unul dintre cele mai tinere grupuri de cumparatori ca medie de varsta ai Mercedes-Benz. In 2019, vom continua aceasta poveste de succes. Cu noua versiune folosim punctele forte ale segmentului MPV intr-o maniera atent gandita. Iar curand vom face un nou pas in acest segment prin extinderea portofoliului cu un MPV complet electric,” a declarat Wilfried Porth, Membru al Consiliului de Resurse Umane al Daimler AG si Director al Relatiilor de Munca in cadrul Mercedes-Benz Vans.

Motorizari Clasa V

Mercedes-Benz Clasa V va fi echipat cu un motor diesel cu patru cilindri OM 654, ale carui variante includ:

- V 250 d 190 CP si cuplul motor 440 Nm
- V 300 d 239 CP si cuplul motor 500 Nm

„Noua Clasa V va beneficia de motor diesel OM 654 cu patru cilindri, caracterizat prin eficienta si consum redus. De exemplu, potentialul de economisire a combustibilului pentru V 250 d este cu 10% mai mare fata de modelul precedent. 5 Mai mult, noua Clasa V este si mai dinamica datorita noului motor de top, disponibil pentru varianta V 300 d. Este cu adevarat reperul segmentului din care face parte,” a declarat Dr. Ulf Zilling, Director de Dezvoltare in cadrul Mercedes-Benz Vans.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri