Elon Musk a declarat ca renunta la protejarea brevetelor producatorului de masini electrice Tesla, ca parte a unui efort de combatere a schimbarilor climatice.

Intr-un post de blog, fondatorul Tesla a promis ca "nu va initia procese pentru a proteja brevetele impotriva oricui care, cu buna credinta, doreste sa utilizeze tehnologia sa", scrie news.abs-cbn.com.

Aceasta este o miscare remarcabila intr-o industrie unde cea mai mica idee sau inventie este pazita cu grija pentru a-si proteja valoarea monetara.

Anuntul a venit in aceeasi zi, in care procurorii americani au acuzat un cetatean chinez ca a furat secrete de la proiectul autovehiculului realizat de Apple.

"Tesla Motors a fost creata pentru a accelera aparitia transportului durabil. Daca vom gasi o cale catre dezvoltarea de vehicule electrice, dar apoi vom pune piedici prin protejarea inventiilor, atunci actionam intr-un mod contrar acestui scop", a spus Musk.

Miliardarul Elon Musk...
Citeste si: Elon Musk pregateste casa viitorului: cum va arata locuinta "Tesla"

Musk spune ca protejarea brevetelor a incetinit progresul si a ajutat avocatii sa se imbogateasca, mai degraba decat i-a ajutat pe inventatori.

Omul de afaceri a spus ca s-a simtit mai degrava obligat sa depuna brevete pentru a proteja Tesla si a impiedica companiile mari de automobile sa copieze tehnologia si sa utilizeze imensul dispozitiv de marketing si vanzari pentru a acapara piata.

Cu productia de masini actuala "este imposibil pentru Tesla sa construiasca masini electrice suficient de repede pentru a aborda criza carbonului", a spus Musk.

Alte companii care fabrica masini electrice vor beneficia de progrese rapide in tehnologie.

Fiat Chrysler isi va unifica...
Citeste si: Fiat Chrysler isi unifica flota cu Tesla: care este motivul

"Credem ca aplicarea filozofiei open-source asupra brevetelor noastre va consolida mai degraba decat sa diminueze pozitia Tesla" si va duce la atragerea unor ingineri talentati, a mai spus Elon Musk.

Actiunile Tesla au scazut recent, in urma unor rezultate mixte pentru anul 2018.

Sursa foto: teslamotors.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Elon Musk spune ca va lansa taxiurile autonome anul viitor