Sunt din ce in ce mai multe masini la vanzare in Romania, iar alegerea este deosebit de dificila in conditiile in care majoritatea sunt aranjate ca pentru un salon auto. Desi arata perfect, unele dintre autoturisme sunt de fapt foste daune totale.

Mai exact, 12,3% dintre masinile verificate de InspectorAuto in 2018 la cererea clientilor au avut o dauna serioasa care ar fi trebuit sa le tina departe de drumurile publice, insa samsarii le-au reparat si le-au readus in circulatie.

In urma analizei efectuate de InspectorAuto.ro, mai reiese ca 66% din masinile verificate pe inspectorauto.ro pentru daune, in decursul anului trecut, au avut cel putin o dauna. Comparativ cu un an inainte, in 2018 procentul a crescut cu 6%.

Valoarea totala de reparatie a daunelor a fost de 10,8 milioane lei (2,3 milioane euro), valoarea medie totala per masina a fost de 15.070 lei (3.200 euro).

Au fost descoperite in medie 3,7 daune per masina, valoarea medie a unei daune fiind de 4072 lei (880 euro).

Citeste si:
Românii se feresc de daune: verifică peste 2.000 de mașini pe...
Românii se feresc de daune:...

"Istoricul de daune si verificarea fizica a daunalitatii unei masini ar trebui sa faca parte din verificarile obligatorii inainte de cumpararea unei masini second hand. Realitatea din pacate nu este asa pentru ca majoritatea masinilor second hand vandute de samsari sunt foarte bine lustruite iar, cumparatorii nu isi inchipuie ca o astfel de masina “impecabila” ar putea ascunde daune serioase. In schimb, samsarii stiu acest lucru si il exploateaza la maxim", a declarat Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro.

Daune versus branduri de masini:

- BMW X6 a avut cele mai multe daune, au fost 13 daune inregistrate;

- Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC din 2017 a avut cea mai mare dauna a carei valoare de reparatie a fost de circa 100.000 euro, cel mai probabil dauna totala;

Citeste si:
Romanii au verificat mai multe masini pentru daune in 2019
Romanii au verificat mai...

- Audi A6 cu daune insumate de 26.000 euro in decursul mai multor ani;

- Hyundai Santa Fe 2009 cu daune insumate de 15.000 euro in decursul mai multor ani;

- un Nissan a fost inregistrat cu o dauna de 12.300 euro;

Citeste si:
(P) Care este numarul de masini la mana a doua cumparate in 2019?
(P) Care este numarul de...

Verificarea istoricului de daune se poate face pe InspectorAuto.ro doar pe baza seriei de sasiu sau a VIN-ului si ofera informatii cu privire la daunele inregistrate pe RCA si CASCO + anumite service-uri. Mai multe informatii despre verificarea daunelor si cum arata un raport de daune se pot gasi aici.

Informatiile oferite constau in valoarea estimata de reparatie in urma daunelor inregistrate impartita in: costuri piese, costuri manopera si costuri vopsitorie. Acoperirea este foarte mare de pana la aproximativ 80% din totalul daunelor raportate incepand cu 2009.

"Coreland valoarea estimata de reparatie a masinii in urma daunei respective cu valoarea masinii de noua, cumparatorul isi poate da seama daca masina a suferit o dauna majora, o avarie minora sau a fost dauna totala. De exemplu o dauna de 25.000 RON la un BMW X6 poate inseamna o avarie medie pe cand la o Dacia Logan poate inseamna chiar o dauna totala”, a declarat Mihai Cune, fondatorul InspectorAuto.ro.

InspectorAuto.ro ofera istoricul de kilometri si daune al unei masini second-hand pe baza seriei de sasiu si are o baza de date de peste 6 milioane de inregistrari; in acest fel cumparatorul poate sti concret daca este pe cale sa cumpere o masina cu kilometri dati inapoi, una care a avut doar avarii minore sau una care a fost dauna totala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Studiu: Cat de mult conteaza kilometrajul la masinile electrice?
Setari Cookie-uri