Mazda aduce pe piata anul acesta motorizarea Skyactiv-X cu aprindere prin compresie, care va permite modelelor sa devina hibride. Motorizarea va oferi cu 10-30% mai mult cuplu pentru propulsoarele pe benzina, in timp ce consumul va fi redus cu 20-30% fata de actualele motorizari.

"In urmatoarele luni va debuta si versiunea sedan Mazda3, iar in a doua parte a anului modelul va putea fi echipat cu motorizarea revolutionara Skyactiv-X, cu aprindere prin compresie si control cu scanteie, care combina avantajele motoarelor conventionale pe benzina si diesel pentru performante crescute si un consum mai redus", a declarat Dragos Grapinoiu, Marketing Manager Mazda Romania.

Printre noutatile de anul acesta in ceea ce priveste gama de modele este noua Mazda3 hatchback/sport, care poate fi comandata in Romania la un pret de pornire de 19.890 euro cu TVA pentru Skyactiv-G122. In vara va sosi si modelul Mazda3 sedan.

Al doilea model nou pe care Mazda il va prezenta anul acesta isi va face debutul la Salonul Auto de la Geneva, incepand cu 7 martie. Va fi un nou SUV, probabil primul model electric al japonezilor, dezvoltat impreuna cu Toyota.

Mazda are in Romania 15 showroom-uri, un al 16-lea urmand sa fie deschis la Cluj-Napoca, de un dealer deja existent in reteaua Mazda. In luna martie, Mazda va anunta un nou partener, in Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri