Guvernul aproba, vineri, studiul de fundamentare pentru proiectul strategic de investitii in parteneriat public-privat 'Autostrada Targu-Neamt - Iasi', a carui valoare estimata este de 1,2 miliarde de euro si presupune realizarea a 68 de kilometri, a anuntat premierul Viorica Dancila, noteaza Agerpres.

"Alocam fonduri de la bugetul de stat, luam masuri pentru atragerea fondurilor europene si pentru dezvoltarea de proiecte in parteneriat public-privat, astfel incat sa realizam obiectivele de infrastructura asteptate de multi ani de catre romani. Aprobam astazi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investitii in parteneriat public-privat 'Autostrada Targu-Neamt - Iasi', de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totala a investitiei este estimata la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare si realizare a autostrazii este preconizata sa dureze 48 de luni. Proiectul are in vedere realizarea a 68 de kilometri de autostrada, iar efectele economice de atragere a investitiilor in aceasta regiune, dar si sociale sunt evidente, mai ales ca autostrada se racordeaza la drumul de mare viteza Bucuresti - Suceava, aflat in pregatire la Ministerul Transporturilor", a spus Dancila, in debutul sedintei de Guvern.

Ea a precizat ca la inceputul lunii aprilie proiectul va fi "oferit" investitorilor care doresc sa-si asume proiectarea si constructia acestei autostrazi.

"Voi monitoriza cu prioritate ca si la acest obiectiv toate procedurile sa se realizeze cu rapiditate", a aratat premierul.

Referendum 2019: Stampila de...
Citeste si: Nereguli la referendum: un presedinte de sectie a stampilat gresit

Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Dancila: Am votat pentru Romania si pentru romani