In 2019, circulatia ar putea fi deschisa pe autostrada A1, de la Sibiu pana la Nadlac, cu exceptia portiunii Holdea-Margina, dupa ce lucrarile la lotul 3 al autostrazii A1 Lugoj-Deva se pot finalizat la sfarsitul lunii iunie din 2019, iar tronsonul Ilia-Soimus ar putea fi dat in folosinta in toamna, scrie Asociatia Pro Infrastructura.

"Lucrarile pe lotul 3 al Autostrazii A1 Lugoj-Deva avanseaza intr-un ritm bun la descarcarea de la Holdea. Stadiul fizic pe tot tronsonul de 21 km a ajuns la 94-95% si avem toate sansele sa fie gata la finalul lunii iunie 2019. Estimam ca si sectorul vecin va fi dat in folosinta la toamna (22 km, Ilia-Soimus)", scrie Asociatia Pro Infrastructura.

"Astfel ca in 2019 vom avea autostrada continua de la Sibiu pana la Nadlac (granita cu Ungaria), dar cu o gaura de 13 km intre nodurile Holdea si Margina. Este vorba despre zona care contine si vestitele tuneluri pe care CNAIR nu este in stare sa le scoata la licitatie inca din 2013, de cand acordul de mediu a impus noua solutia tehnica", transmite Pro Infrastructura.

La inceputul lunii martie, Ministerul Transporturilor transmitea mesajul antreprenorilor: progresul fizic pentru lotul 3, intre Ilia si Holdea, al autostrazii Lugoj-Deva este de 92,5%, iar in cazul lotului 4, intre Soimus si Ilia, este de 95%, iar progresul financiar este de 92,02%, respectiv 93,77%. Totodata, constructorii au precizat ca lotul 3 va fi finalizat in trimestrul II 2019, iar lotul 4 in trimestrul III 2019.

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri