OMV Petrom a transformat rafinaria Petrobrazi in a treia unitate din lume care transforma benzina usoara si GPL in benzina si motorina

OMV Petrom a pus in functiune, la rafinaria Petrobrazi, noua unitate Policombustibili care permite conversia GPL si a benzinei usoare de joasa calitate in produse petroliere cu valoare adaugata ridicata – benzina si motorina – cu ajutorul unei tehnologii inovative.

Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume si este prima care converteste si benzina usoara de joasa calitate, nu doar GPL.

”Prin noua unitate Policombustibili, tehnologii de ultima generatie din industria petrochimica si de rafinare sunt disponibile acum si in rafinaria Petrobrazi. Datorita investitiilor sustinute, Petrobrazi continua sa fie una dintre cele mai importante rafinarii din Romania, functionand la cele mai inalte standarde – inclusiv de eficienta energetica si de mediu - si contribuind la dezvoltarea economica a zonei”, a declarat Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Avand la baza tehnologia inovativa Policombustibili (PolyFuel®), dezvoltata de compania franceza Axens, noua instalatie din cadrul Petrobrazi permite cresterea valorii mixului de productie datorita ponderii mai mari a benzinei si motorinei in produsele obtinute de rafinarie. Anual, circa 50.000 de tone de benzina si motorina vor rezulta din conversia GPL si a benzinei usoare, cantitate echivalenta cu 1 milion de plinuri.

Noua unitate a inceput productia in martie 2019. Capacitatea totala a rafinariei Petrobrazi va ramane neschimbata, la 4,5 milioane de tone anual.

Citeste si:
Ele sunt cele mai puternice femei din marile companii românești
Ele sunt cele mai puternice...

Lucrarile la proiectul unitatii Policombustibili au inceput in 2017 si au necesitat investitii de aproximativ 65 de milioane de euro. Proiectul a implicat construirea noii unitati care se intinde pe o suprafata mai mare decat cea a unui teren de fotbal. Lucrarile la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-munca fara incidente, fiind implicate peste 550 de persoane - specialisti OMV Petrom, precum si sub-contractori specializati.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri