Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) protesteaza miercuri, 17 aprilie, impotriva Ordonantei de Urgenta pentru "mentinerea pirateriei". Protestul se va desfasura intre orele 6:00-18:00, in Piata Victoriei, unde sunt asteptate 5.000 de taxiuri, potrivit unui comunicat emis marti de COTAR.

UPDATE ora 10:10:

Uber a transmis, miercuri, o reactie privind protestul COTAR impotriva intentiei Guvernului de a crea un cadru de reglementare si pentru serviciile de ridesharing.

„Vrem sa colaboram cu industria de taxi asa cum facem in alte tari. De fapt, multi soferi de taxi deja folosesc aplicatia noastra. Insa nu vom fi niciodata de acord cu patronatele care se opun tehnologiei si dreptului consumatorilor de a alege. Avem incredere ca Guvernul va opta sa nu limiteze serviciile de ridesharing ci sa le reglementeze corect, in interesul a milioane de romani care folosesc si aceste aplicatii si vor sa aiba in continuare mai multe optiuni de transport”, au transmis oficialii Uber Romania.

Stire initiala:

La protest vor participa mai multe asociatii (FNCOTR, FORT, CNTR, ADTI, SNTI, etc).

"Cerem Guvernului sa renunte la OUG pentru legalizarea pirateriei in transportul rutier de persoane si nu intelegem de ce un vicepremier ii asigura pe „pirati” ca le va rezolva problema prin OUG si explica necesitatea legiferarii prin ordonante de urgenta ca necesitate, motivand urgenta prin faptul ca Presedintele Romaniei trimite legile Parlamentului inapoi, pentru modificare", se arata in comunicatul emis marti.

"Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii si vicepremier, a facut declaratii din care reiese ca s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru mentinerea pe piata a platformelor care fac de mai multi ani transport ilegal, neautorizat si nefiscalizat, iar protestul nostru este impotriva acestor practici care deja sunt la vedere. Chiar daca se doreste intrarea in legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decat cu respectarea legislatiei in vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din aceasta tara. Nu exista nicio urgenta reala care sa justifice o astfel de ordonanta”, a declarat Teodor Pesteleu, presedintele COTAR-CNTR, filiala TIMIS .

"Daca se doreste un transport alternativ, acceptam sa fie un capitol distinct in legea 38/2003, unde sa se prevada si aceasta activitate, sa fie limitata, sa respecte aceleasi reguli ca si noi, in ceea ce priveste autorizarea, controlul, fiscalizarea si controlul autoritatilor in drept, precum si un numar limitat de masini, ca si noi. Dar modificarea legislativa sa se faca in Parlamentul Romaniei, trecand prin toate etapele de legiferare, nu prin OUG", se mai arata in comunicatul citat.

Ministrul Dezvoltarii Daniel Suciu a anuntat ca ordonanta de urgenta pentru interzicerea pirateriei in transportul auto va fi publicata in Monitorul Oficial cel tarziu miercuri. Actul normativ a fost adoptat de Guvern pe 29 martie, potrivit Hotnews.

Intrebat de ce a fost adoptata o ordonanta de urgenta cand exista un proiect legislativ in Parlament pe acest subiect, vicepremierul a spus ca Guvernul si-a asumat un act normativ in acest sens deoarece multe initiative sunt contestate la CCR.

Pe 29 martie, Executivul a adoptat OUG pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementeaza transportul in regim de taxi si de inchiriere, printre altele eliminand din lege expresia „in mod repetat”.

Sursa foto: Agerpers / Silviu Matei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri