Antreprenoriatul este de obicei o sarcina complicata si, pe parcursul aventurii lor, antreprenorii pot intalni multe obstacole. Chiar si asa, exista multe motive bune pentru a incepe o aventura antreprenoriala, pentru ca, desi nu este un drum usor de parcurs, crearea propriei afaceri, dezvoltarea ei si savurarea gustului minunat al triumfului nu se compara cu nimic.

Daca tinand cont de aceste aspecte vrei sa devii antreprenor si esti pasionat de masini, trebuie sa afli ca industria automobilelor ofera oportunitati excelente de afaceri fie direct, fie indirect. De la reparatii, intretinere, vopsitorie, spalatorie auto, la vanzari de masini second hand, printre altele. Iata cateva idei excelente pentru crearea unei mici afaceri ce are legatura cu vehiculele pe patru roti.

Service auto

Daca esti mecanic pensionar sau pur si simplu iti place acest domeniu, iti poti crea un service auto pentru a oferi servicii precum schimbarea uleiului, schimbarea placutelor de frana, repararea anvelopelor, printre altele.

Este o afacere care va avea mereu clienti, mai ales daca locuiesti la oras. Nu toti stiu cum sa faca schimbul de uleiul si nici nu dispun de instrumentele necesare pentru a face asta.

Unul dintre marile avantaje ale crearii unei astfel de afaceri este acela ca investitia nu este foarte mare. In plus, cu trecerea timpului poti economisi pentru a oferi servicii mult mai complexe.

Spalatorie auto

O spalatorie auto este de asemenea o excelenta oportunitate de afaceri. In primul rand, investitia nu este foarte mare, vor exista mereu clienti, iar profiturile vor proveni aproape in intregime din forta de munca.

Daca ai o locatie buna, fluxul de clienti va intotdeauna foarte bun. In plus, daca achizitionezi produse de curatat en-gros, castigurile vor fi mai mari.

O varianta a acestei afaceri este o spalatorie care se bazeaza pe curatarea uscata. Aceasta este o alternativa la spalatoriile auto traditionale. Este o afacere din ce in ce mai la moda. Investitia in aspiratoare si altele instrumente va fi mai mare, dar in timp iti vei amortiza investitia.

Magazin de anvelope

Comertul cu anvelope este o afacere foarte profitabila, cu o piata mare. Necesita insa o investitie destul de mare, deoarece produsul este scump. Avantajul este ca vor exista intotdeauna soferi interesati sa cumpere o noua pereche de anvelope.

De asemenea, este nevoie de putina investitie de timp pentru a invata cum sa gestionezi aceasta afacere. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista multe tipuri de anvelope in functie de fiecare model de masina, fara a mentiona grija pe care ar trebui sa o acorzi anvelopelor.

Iti poti crea un magazin fizic sau un magazin online cu anvelope. Important este sa stii sa iti prezinti produsele. De asemenea, poti profita de retelele sociale pentru a-ti crea o comunitate de clienti interesati de astfel de produse.

Magazin de piese auto

Vanzarea de piese auto este o idee excelenta daca vrei sa incepi o afacere, deoarece ai sansa de a obtine venituri bune. Cu toate acestea, nu este foarte simplu de pus bazele unei astfel de afaceri. Trebuie sa dispui de o suma destul de mare de bani la inceput pentru a cumpara piese en-gros.

Comercializarea pieselor auto este o afacere foarte buna, mai ales daca te concentrezi pe segmentul de masini de lux, desi investitia initiala va trebui in mod clar sa fie mai mare.

Scoala de soferi

Pentru a putea conduce o masina, este necesar sa facem scoala de soferi si sa trecem cu brio examenul de sala rezolvand chestionare auto. Avand in vedere ca masina nu mai este de foarte mult timp un moft, ci o reala necesitate, deschiderea unei scoli de soferi poate fi o idee excelenta.

Daca faci parte dintre soferii cu experienta, iti poti oferi serviciile pentru a-i invata pe oameni cum sa conduca vehicule. Investitia nu este mare. Important este sa ai rabdare sa-i inveti pe ceilalti ce tu ai invatat de la altii.

Vanzarea de masini second hand

O alta idee de afaceri in aceasta perioada de criza este crearea unei afaceri cu masini second hand. Poti deveni dealer autorizat de astfel de masini si oferi celor care nu au un buget foarte mare, sansa de a-si achizitiona masina mult dorita la un pret foarte bun. Iti poti crea un parc auto fizic sau online. Important este sa oferi clientilor masini second hand de cea mai buna calitate pentru ca afacerea ta sa se dezvolte frumos.

Mult succes!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri