Ministrul Transporturilor a semnat revizuirea studiului de fezabilitate pentru un segment din Autostrada Unirii

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, au semnat, joi, la Iasi, proiectul ce vizeaza reactualizarea studiului de fezabilitate a unui segment din Autostrada A8, cunoscuta si ca Autostrada Unirii, respectiv, pentru tronsonul Targu Mures - Targu Neamt, noteaza Agerpres.

Contractul de revizuire a studiului de fezabilitate a fost semnat cu firma Ingineria Especializada Obra Civil Industrial, din Spania, valoarea estimata fiind de 17,6 milioane de lei. Castigatorul licitatiei nu a fost contestat, a precizat ministrul Transporturilor.

"Procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate a fost lansata la licitatie pe 5 februarie, depunerea proiectelor s-a facut pana pe 3 aprilie. Iata ca suntem aici, in fata dumneavoastra, pe 9 mai, sa semnam contractul. Am devansat termenul pe care ni l-am asumat, care era pe 15 mai. (...) Am inteles foarte bine mesajul pe care romanii ni l-au transmis vizavi de lipsa unei infrastructuri mari in Romania, mai ales pe partea Moldovei, am inteles ca acolo unde avem de construit trebuie sa acceleram si stau 'calare' pe constructor sa vad ca finalizeaza lucrarile. Si CNAIR se misca intr-un ritm foarte alert, pentru ca au inteles si functionarii de acolo ca nu mai pot intarzia sa evalueze la infinit aceste obiective", a spus ministrul Razvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a declarat totodata ca si-ar dori ca si avizele de mediu sa fie obtinute intr-un timp mai scurt, sarcina urmand a reveni firmei castigatoare.

"Dupa semnarea contractului, voi avea o discutie (...) sa vedem cum putem scurta cat mai mult perioada de revizuire a acestui studiu de fezabilitate, cu amendamentul ca pe partea noastra noi ne facem treaba, dar stiti foarte bine ca suntem conditionati si de acordul de mediu, care trebuie sa parcurga o procedura destul de vasta pentru a fi obtinut", a declarat ministrul Cuc.

Citeste si:
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, bolnav de COVID-19
Ministrul Transporturilor,...

Pentru constructia tronsoanelor Targu Mures - Targu Neamt si Iasi - Ungheni (Republica Moldova) se vor accesa fonduri europene, urmand ca tronsonul Targu Neamt - Iasi sa fie construit prin parteneriat public-privat. Conform ministrului Transporturilor, pentru sectiunea podul de peste Prut si Iasi - Ungheni studiul va fi demarat pana la sfarsitul lunii iunie.

Constructia unei autostrazi in aceasta zona este necesara pentru a lega estul de vestul tarii. In prezent, legatura se desfasoara pe traseele DN 15B - DN 15 si DN 15 - DN 12C - DN 13B, care cu greu fac fata fluxului sporit de trafic, un astfel de drum fiind parcurs in mai bine de sase ore.

Sursa foto: Facebook Catalin Drula

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri