Uber si Taxify sunt nevoite sa isi restranga activitatea incepand de joi, cand va intra in vigoare "ordonanta taximetristilor". Romanii risca sa nu mai gaseasca masini sau sa astepte foarte mult timp, pentru ca activitatea platformelor de ridesharing ar putea fi restransa din lipsa soferilor care nu vor dori sa riste sanctiuni, noteaza ziare.com.

Potrivit ordonantei de urgenta adoptata la finalul lunii martie, taximetristii cu licente valabile sunt singurii care mai au dreptul sa desfasoare activitati de transport de persoane, cu exceptia soferilor de autobuz si a celor angajati la firme de rent-a-car.

In schimb, soferii de Uber si de Taxify, care nu detin licente de taxi si nici nu le pot obtine, in conditiile legii, ar urma sa fie sanctionati, incepand de joi, 16 mai, cu amenzi de pana la 5.000 de lei si ridicarea placutelor de inmatriculare pentru o perioada de 6 luni, daca sunt prinsi transportand pasageri contra cost.

Catalin Codreanu, presedintele Asociatiei Coalitia pentru Economie Digitala, din care fac parte Uber, Taxify si Clever, a raspuns, la solicitarea ziare.com, ca activitatea platformelor de ridesharing va fi afectata in urmatoarele zile, in tara.

"Este posibil ca multi dintre cei 2,5 milioane de utilizatori ai platformelor noastre sa nu gaseasca o masina sau sa aiba un timp de asteptare extrem de mare, din cauza reducerii activitatii soferilor inscrisi pe aceste platforme", a declarat Codreanu.

Numarul soferilor activi pe...
Citeste si: Ordonanta Taximetristilor a speriat un sfert din soferii Uber si Bolt

In prezent, parlamentarii lucreaza la o lege care sa legalizeze transportul alternativ de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cuc: Soferii care au luat amenzi joi, sa le conteste in instanta