Site-urile cu anunturi auto second-hand au la vanzare peste 100 de masini hibride ieftine, cu preturi sub 10.000 euro, intr-o piata cu o oferta destul de mica, de cel mult 500 de autoturisme hibride rulate de vanzare.

Masinile hibride pot fi de doua feluri:

- hibride

Autoturisme cu baterii care se reincarca in mers, prin recuperarea energiei la franare. Acestea sunt tehnologii mai vechi, care au aparut pe piata in urma cu 10 ani si nu reusesc sa ruleze prea mult electric, doar ajuta la un consum mediu mai mic decat autoturismele pe carburanti.

- hibride plug-in (PHEV)

Masinile plug-in care au si motor conventional sunt cele mai bune autoturisme hibride, nu doar pentru ca pot fi reincarcate la priza pentru a rula 100% electric 30-80 km, dar si pentru faptul ca bateriile lor recupereaza mai multa energie la franare sau cand sunt conduse in modul Sport.

Bineinteles, aceasta piata de masini hibride ieftine este dominata de brandurile auto japoneze, Toyota, Lexus, Honda, insa mai gasim si modele Peugeot, Citroen sau Volkswagen.

Top masini hibride ieftine second-hand

1. Toyota Prius

Toyota Prius este primul model hibrid care ii vine in cap unui pasionat de masini. Pentru ca japonezii au pe piata de foarte mult timp acest model, la mana a doua Prius are cel mai mic pret din piata intrucat sunt masini fabricate in urma cu 17 ani.

Modelele Toyota Prius fabricate intre 2001 si 2007 au acum un pret intre 3.000 si 4.500 euro pe piata auto second-hand din Romania. Acestea sunt hibride simple, nu plug-in.

2. Honda Civic

Un alt model hibrid cu un pret atragator este Honda Civic. Autoturisme fabricate intre 2007 si 2009 costa intre 4.000 si 5.000 euro. Si modelul Civic este un hibrid care se reincarca la franare, nu este plug-in.

3. Honda Insight

Un concurent pentru Toyota Prius a fost mult timp modelul japonez Honda Insight. Exemplare fabricate in 2009-2010 costa intre 5.000 euro si 5.700 euro.

4. Peugeot 508 hibrid

Un pret atractiv il are sedanul frantuzesc hibrid. Modele fabricate in 2012 sunt la vanzare cu 7.500-8.500 euro. Nici acest model nu este plug-in, insa are avantajul de a fi 4x4, intrucat motorul electric antreneaza puntea spate. Motorul de 2 litri diesel are 163CP, iar cel electric are 37CP.

5. Toyota Auris

In versiune hatch sau break, Toyota Auris este o alta optiune pentru romanii care cauta un hibrid. Preturile la mana a doua pentru modele fabricate intre 2012-2014 sunt de 8.500 - 9.000 euro.

Alte modele hibride care au un pret in jur de 10.000 euro sunt Lexus CT, Toyota Yaris III, Volkswagen Jetta, Citroen DS5, Peugeot 3008, Honda CR-Z.

Anul trecut, romanii au inmatriculat in tara intre 500 si 700 de masini hibride noi si rulate in fiecare luna. Cele mai cautate masini hibride noi au fost Toyota, Lexus si Peugeot.

Sursa foto: By Suvorov_Alex / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri