Germanii au aprobat legea care permite ca transportul cu trotinete electrice sa fie legal. Acestea vor putea fi utilizate in aceleasi conditii ca si bicicletele, scrie Automotive News Europe.

Trotinetele electrice (scuterele electrice) vor fi limitate in Germania la o viteza de 20 km/h si vor putea fi folosite de persoane care au cel putin 14 ani. Aceste mijloace de transport nu vor avea voie sa circule pe trotuare.

Legislatia va intra in vigoare in luna iunie 2019 si va permite companiilor de ridesharing cu trotinete electrice sa intre pe piata germana.

Producatorii auto germani iau si ei in calcul sa fie prezenti pe aceasta piata. Volkswagen a prezentat in martie conceptul de scuter electric denumit Cityskater.

Oponentii, cum ar fi Asociatia germana de ciclism, au insistat ca trotinetele electrice sa fie interzise pe trotuare si sa fie limitate la 20 km/h.

Bucuresti, Cluj, Iasi,...
Citeste si: Orasele care pun la cale transportul electric in 2019

Suedezii de la Voi Technology, cel mai mare producator european de trotinete electrice, au anuntat ca vor incepe operatiunile in Germania luna viitoare. De asemenea, Rival Flash a semnat un acord oficialii orasului Herne (North Rhine-Westphalia) pentru a oferi un serviciu de inchirieri de trotinete electrice.

Volkswagen a prezentat conceptele de scuter electric Cityskater si Streetmate la Salonul Auto de la Geneva, declarand ca modelul Cityskater va ajunge pe piata pana la sfarsitul anului. Trotinetele electrice VW Cityskater au o autonomie de 15 km.

Pe langa firmele europene de inchirieri de trotinete electrice si americanii de la Bird si Lime vor sa intre pe piata germana.

Ambasadorul la Berlin...
Citeste si: Ambasadorul la Berlin, despre luptele cu BEC pentru votul diasporei

In prezent, in foarte multe tari europene nu exista o legislatie privind circulatia cu trotinete electrice. Guvernul britanic a decis sa imbunatateasca considerabil legislatia intrucat unele acte normative dateaza din anul 1835.

Sursa foto: By Andriy Bilous / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Trotinetele electrice, interzise pe strada in Romania