Germanii au aprobat legea care permite ca transportul cu trotinete electrice sa fie legal. Acestea vor putea fi utilizate in aceleasi conditii ca si bicicletele, scrie Automotive News Europe.

Trotinetele electrice (scuterele electrice) vor fi limitate in Germania la o viteza de 20 km/h si vor putea fi folosite de persoane care au cel putin 14 ani. Aceste mijloace de transport nu vor avea voie sa circule pe trotuare.

Legislatia va intra in vigoare in luna iunie 2019 si va permite companiilor de ridesharing cu trotinete electrice sa intre pe piata germana.

Producatorii auto germani iau si ei in calcul sa fie prezenti pe aceasta piata. Volkswagen a prezentat in martie conceptul de scuter electric denumit Cityskater.

Oponentii, cum ar fi Asociatia germana de ciclism, au insistat ca trotinetele electrice sa fie interzise pe trotuare si sa fie limitate la 20 km/h.

Suedezii de la Voi Technology, cel mai mare producator european de trotinete electrice, au anuntat ca vor incepe operatiunile in Germania luna viitoare. De asemenea, Rival Flash a semnat un acord oficialii orasului Herne (North Rhine-Westphalia) pentru a oferi un serviciu de inchirieri de trotinete electrice.

Volkswagen a prezentat conceptele de scuter electric Cityskater si Streetmate la Salonul Auto de la Geneva, declarand ca modelul Cityskater va ajunge pe piata pana la sfarsitul anului. Trotinetele electrice VW Cityskater au o autonomie de 15 km.

Pe langa firmele europene de inchirieri de trotinete electrice si americanii de la Bird si Lime vor sa intre pe piata germana.

In prezent, in foarte multe tari europene nu exista o legislatie privind circulatia cu trotinete electrice. Guvernul britanic a decis sa imbunatateasca considerabil legislatia intrucat unele acte normative dateaza din anul 1835.

Sursa foto: By Andriy Bilous / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri