Traficul rutier este blocat din cauza apei, aluviunilor si a alunecarilor de teren pe un drum national (DN 73D - Arges) si un drum judetean (DJ 203K - Buzau), respectiv restrictionat pe doua drumuri nationale (DN 12A - Bacau si DN 17A - Suceava) si doua drumuri judetene (DJ 205D - Vrancea si DJ 609 - Timis), informeaza sambata Ministerul Afacerilor Interne, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, in ultimele 24 de ore, ca urmare a manifestarii fenomenelor hidrometeorologice prognozate, au fost inregistrate efecte la nivelul a 44 de localitati din 22 de judete (Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Iasi, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea) unde au fost afectate doua strazi, noua case, trei anexe gospodaresti, 55 de beciuri/subsoluri, 283 de curti si trei cladiri apartinand unor institutii publice.

Pompierii si autoritatile locale actioneaza in sprijinul oamenilor pentru inlaturarea cantitatilor de apa din case, pentru decolmatarea fantanilor, degajarea drumurilor si pentru monitorizarea situatiilor de risc in vederea evacuarii preventive a oamenilor din zonele care ar putea fi afectate de viituri.

In ultimele ore au fost activate grupele operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din 15 judete (Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Galati, Iasi, Mehedinti, Neamt, Olt, Salaj, Suceava, Tulcea, Timis, Teleorman si Vaslui). A fost crescuta capacitatea operationala la nivelul II Alerta Albastra la o subunitate din cadrul ISU Botosani, pentru a interveni cu promptitudine in sprijinul oamenilor, in conditiile emiterii unui cod rosu de precipitatii abundente pe raza acestui judet, precizeaza sursa citata.

Sunt activate si Centrele Judetene de Conducere si Coordonare a Interventiei la nivelul a sase judete - Buzau, Hunedoara, Iasi, Mehedinti, Suceava si Teleorman.

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populatie prin sistemul RO-ALERT in 13 judete (Alba, Bihor, Bacau, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Galati, Iasi, Maramures, Neamt, Salaj, Tulcea si Vaslui). Permanent au fost monitorizate in teren cursurile de apa vizate de avertizarile/ atentionarile hidrologice periculoase emise, se mai arata in comunicatul MAI.

Sursa citata mentioneaza ca, in judetul Alba, inca de saptamana trecuta, in localitatea Rachita, au fost amplasate 10 locuinte modulare in care au fost mutate 42 de persoane (intre care 17 copii) din 10 case afectate de inundatiile din perioada anterioara, iar in judetul Bihor raman evacuate la rude sase persoane ale caror locuinte sunt afectate.

Sambata, a fost actualizata prognoza hidro-meteorologica valabila pana in cursul serii. Astfel, 11 judete din sud-estul tarii se afla sub avertizare de cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, averse torentiale, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Totodata, in estul si sud-estul tarii, precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali este cod galben de instabilitate atmosferica si precipitatii. De asemenea, se mentin o serie de avertizari pe majoritatea bazinelor hidrografice pe intreg teritoriul tarii.

MAI recomanda populatiei sa ramana in spatii inchise atunci cand sunt intensificari puternice ale vantului si sa evite deplasarea in zone cu copaci, panouri publicitare sau stalpi de electricitate care ar putea fi doborati. In contextul cresterilor de debite pe mai multe cursuri de apa din tara, MAI atrage atentia populatiei din zonele vizate sa nu traverseze raurile prin apa si sa nu se apropie de malurile acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri