Volvo Trucks a pus in operare in luna iunie in Suedia un vehicul autonom si electric, care va face transporturi de marfa intre un centru logistic si un terminal portuar din Gothenburg.

Vehiculul autonom Vera va permite un sistem conectat pentru a realiza un flux continuu de marfuri, de la un centru logistic DFDS la o unitate portuara in Gothenburg. Vera este potrivit pentru distante scurte, transportand volume mari de marfuri.

Sistemul autonom este monitorizat de un operator dintr-un turn de control care este responsabil pentru transport. Solutia este potrivita pentru fluxuri repetitive cu o viteza maxima de 40 km/h.

"Transporturile autonome cu nivel scazut de zgomot si emisii zero joaca un rol important in viitorul logisticii si vor aduce beneficii atat mediului de afaceri, cat si societatii", spune Mikael Karlsson, Vicepresedinte Autonomous Solutions la Volvo Trucks.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

In 2018, Volvo Trucks a prezentat prima sa solutie electrica, conectata si autonoma, conceputa pentru sarcini repetitive in centre logistice, fabrici si porturi.

Citeste si:
Cum ar fi ca politicienii romani sa fie tratati ca cei suedezi?
Cum ar fi ca politicienii...

DFDS ofera servicii de transport in Europa si Turcia. Compania are 8.000 de angajati. DFDS are sediul central la Copenhaga si este listata la NASDAQ Copenhaga.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Un vehicul autonom fara sofer a lovit un pieton in Viena