Masinile europene care i-au dezamagit pe americani pentru ca se strica des - studiu J.D. Power

J.D. Power a realizat studiul U.S. Initial Quality Study pe 76.000 de respondenti din America, pentru a afla care sunt brandurile auto care au cele mai multe probleme cu masinile noi, la doar 3 luni dupa ce au fost achizitionate.

Mai multe marci auto au redus calitatea modelelor fabricate in anul 2019 comparativ cu anul 2018, reiese din studiul realizat de americani in intervalul februarie-mai 2019.

Producatorii de automobile continua sa faca progrese in domenii precum infotainmentul, care atrage atentia consumatorilor. In schimb, unele probleme vechi au reaparut in acest an. Masinile au imprefectiuni ale vopselei, zgomote la franare si ale suspensiei, motoare care nu pornesc, iar becul care anunta o problema la motor se aprinde mult mai repede.

De asemenea, mai multi posesori de masini noi au spus ca au probleme cu sistemele avansate de asistenta pentru sofer, care sunt esentiale pentru construirea increderii consumatorilor in viitoarele autovehicule autonome.

Calitatea unei masini noi este masurata prin numarul de probleme cu care se confrunta 100 de vehicule (PP100) in primele 90 de zile de la livrare. Un scor mai mic reflecta o calitate superioara, iar un scor mai mare reprezinta o calitate slaba.

Citeste si:
TOP: cele mai fiabile masini in 2017
Topul celor mai fiabile...

In studiul din acest an, doar 13 branduri auto au facut masini mai bune, in timp ce 18 marci auto au facut masini de o calitate mai slaba. Media din industrie a ramas neschimbata la 93 PP100.

Diferenta dintre marcile coreene si alte branduri s-a marit considerabil. Genesis (63 PP100), Kia (70 PP100) si Hyundai (71 PP100) sunt cele mai de incredere branduri auto noi pentru americani, ocupand locul 1, 2 si respectiv locul 3 in stiudiul privind calitatea noilor masini.

Toate marcile europene sunt sub medie in ceea ce priveste calitatea

Spre deosebire de succesul producatorilor de automobile coreeni, americani si japonezi, toate cele 10 marci europene sunt sub medie in ceea ce priveste rata de defectiuni dupa primele 3 luni de utilizare a unui model nou.

Cele mai mari probleme pentru vehiculele europene sunt infotainmentul si alte sisteme electronice.

Citeste si:
Decathlon lansează un program pentru articolele second-hand sau...
Decathlon lansează „Produs...

Topul marcilor europene dupa rata de defectiuni

Jaguar - 130 defectiuni la 100 de masini noi

Land Rover - 123 probleme la 100 de masini noi

Alfa Romeo - 118 probleme la 100 de masini noi

Volvo - 114 defectiuni la 100 de masini noi

Citeste si:
F. Cîțu: Policienii care se joacă cu sănătatea românilor sunt niște...
COVID-19 | Florin Cîțu:...

Volkswagen - 113 probleme la 100 de masini noi

MINI - 107 defectiuni la 100 de masini noi

Audi - 106 defectiuni la 100 de masini noi

BMW - 102 probleme la 100 de masini noi

Porsche - 96 defectiuni la 100 de masini noi

Mercedes-Benz - 94 probleme la 100 de masini noi

Un model spala insa imaginea masinilor europene cu 58 de defectiuni la 100 de masini, este vorba de Porsche 911.

Americanii spun ca desi sistemele de infotainment au cele mai multe probleme, pe partea de recunoastere vocala si Bluetooth au progresat destul de mult.

Modele de masini noi recomandate de americani: Hyundai Santa Fe; Kia Rio; Kia Sportage, BMW Seria 2; BMW X4; MINI Cooper, Ford Ranger, Mercedes-Benz CLS.

Sursa foto: By Standret / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Cât costă mașinile electrice la mâna a doua în România. Top vânzări
Setari Cookie-uri