Doua trenuri care au plecat din Timisoara, duminica dupa-amiaza, au ajuns in Mangalia marti, la ora 1 dimineata, dupa 30 de ore, din cauza inundatiilor care au blocat circulatia pe calea ferata in judetul Mehedinti. In mod obisnuit, calatoria cu trenul pe ruta romaneasca de 800 de kilometri dureaza intre 15 si 20 ore. O calatorie similara dureaza cinci ore in Japonia sau putin peste trei ore in Franta.

Cu masina, drumul din Timisoara pana in Mangalia, care are peste 800 de kilometri, dureaza circa 10 ore. Calatoria cu singurul tren direct intre Timisoara si Mangalia dureaza de la 15 ore, cel mai redus timp, pana la 17 ore, cu schimbare la Simeria, peste 18 ore, cu schimbare la Deva sau aproape 21 de ore, cu schimbare la Aiud.

Pentru calatorii care au plecat duminica dupa-amiaza, 23 iunie, calatoria a durat mai mult de 30 de ore, din cauza inundatiilor care au blocat circulatia pe calea ferata in judetul Mehedinti. Trenurile s-au oprit la Drobeta Turnu-Severin si au fost intoarse apoi, impreuna, la Lugoj pentru a continua drumul pe alta ruta. Au ajuns, intr-un final, la destinatie, cu circa 10 ore intarziere.

Turistii ar putea ajunge sa prefere litoralul marii Adriatice in locul marii Negre, daca vor sa scurteze timpul petrecut in trafic. Spre exemplu, de la Timisoara la Dubrovnik, in Croatia, sunt circa 700 de kilometri, care pot fi parcursi in 10 ore cu masina.

O distanta similara cu cea Timisoara - Mangalia, de circa 780 de kilometri, este intre capitala Frantei, Paris si Marsilia, unul dintre orasele de la malul marii Balearelor. Cu masina, calatoria dureaza opt ore, iar cu trenul de mare viteza, trei ore si jumatate.

Intre Tokyo, capitala Japoniei si Hiroshima sunt 800 de kilometri. Drumul dureaza circa 10 ore cu masina, dar cu trenul dureaza circa 5 ore si jumatate, ruta avand incluse doua sau trei schimbari si o calatorie cu trenul Shinkansen, care merge cu o viteza de 320 de kilometri pe ora.

Intr-o zi, Trenul Albastru traverseaza Africa de Sud de la nord la sud, din capitala Pretoria la Cape Town. Astfel, in 27 de ore, trenul strabate aproape 1.600 de kilometri.

La capitolul calatorii aeriene, cel mai lung zbor comercial dureaza aproape 19 ore, timp in care un avion decoleaza din Singapore si ajunge in New York, strabatand, astfel, 15.000 de kilometri. Compania aeriana Qantas are un zbor de 17 ore din Perth, Australia in Londra, Marea Britanie, iar un zbor intre Auckland, Noua Zeenlanda si Doha, Qatar, operat de compania Qatar, dureaza peste 17 ore.

Sursa foto: Andrei Marian | Facebook CFR Calatori

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri