Rusii de la Yango intra pe piata de ride-hailing din Romania cu tarife de doua ori mai mici decat Uber si cu comision zero pentru soferi, insa vor lucra doar cu companii care au autorizatii de transport.

Yango percepe un comision de 7-8% din pretul cursei pe unele piete si de cel mult 15% pe alte piete. Pentru inceput comisionul din valoarea unei curse este zero.

Cat costa o cursa cu Yango

Costul unei curse prin intermediul aplicatiei Yango din Piata Muncii la Pipera este in jur de 11,5 lei, iar o cursa din Drumul Taberei catre Centrul Istoric costa circa 10 lei.

O cursa de la Aeroportul Otopeni pana in Piata Universitatii este de aproximativ 35 lei.

Calatoriile pornesc de la pretul de 5 lei cu discount, care include rezervarea masinii, o distanta de 3 km si o durata a cursei de 7 minute. Tariful va fi de 1,5 lei pe km.Varsta medie a masinilor este de 5 ani, cel mai vechi autoturism acceptat trebuie sa aiba cel mult 10 ani vechime. Yango are in Bucuresti 55 de parteneri cu 3.000 de soferi. Unele masini sunt electrice.

Spre deosebire de competitorii sai, aplicatia Yango foloseste propriul sistem de cartografiere, directionare si navigatie, precum si o distribuire inteligenta a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning. Aceste caracteristici permit reducerea semnificativa a costurilor nete ale calatoriilor, astfel incat utilizatorii platesc mai putini bani pe o cursa in timp ce soferii castiga mai mult.

“In ultima perioada, piata de transport urban din Romania a scazut semnificativ standardele de calitate privind experientele clientilor. Compania noastra a dezvoltat o serie de tehnologii avansate care controleaza automat starea masinii si modul de conducere a acesteia, pe care planuim sa le aducem si in Romania cat mai curand. Credem ca utilizatorii nostri vor aprecia functionalitatile noastre unice precum comanda unei masini pentru o alta persoana, cum ar fi un parinte sau un prieten, rezervarea mai multor masini de pe un singur telefon in acelasi timp, si multe altele”, a declarat Andrei Voicu, Director Regional Yango pentru Romania si Republica Moldova.

Romania este a cincea tara a Uniunii Europene, in care Yango este disponibil, dupa Estonia, Letonia, Lituania si Finlanda. Pe piata romaneasca sunt prezenti de doua saptamani.

Aplicatia Yango este detinuta de compania rusa Yandex. Pe unele piete au 100 de masini autonome.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri